Всички развити нации трябва да приемат ваксините като коледен подарък.

...
Всички развити нации трябва да приемат ваксините като коледен подарък.
Коментари Харесай

Проф. Момеков: Изключително редки са тежките реакции от ваксината срещу COVID

Всички развити народи би трябвало да одобряват имунизациите като коледен подарък. Трябва да се усещаме привилегировани, че получаваме ваксина. Това съобщи пред Българска национална телевизия проф. Георги Момеков, ръководител на Българското научно сдружение по фармация.

Това е имунизацията, която да запознае имунната ни система с вируса. Ваксината би трябвало да ускори имунния отговор, разкри здравният специалист.

В Съединени американски щати са поставени ваксини на близо 2 млн. души, в Израел е ваксинирано 5% от обществото. По света са поставени над 5 млн. ваксини против ковид. Това не са единствено имунизациите на Пфайзер, само че и съветската и китайската. Изключително редки са тежките реакции, заяви проф. Момеков.

"Много компании работят по медикаменти в битка с ковид. Но медикаментите за СПИН бяха разработвани 10 години ", сподели ръководителят на Българското научно сдружение по фармация.

"Пътуващите хора би трябвало да са наясно, че маските и дистанцията ще останат наложителни доста дълго време. Това се отнася за всички хора ", разкри проф. Георги Момеков.

"Не би трябвало да мислим за бързо снемане на ограниченията против вируса. В разгара на пандемията, всяко мнение за ограниченията е субективно ", приключи специалистът.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР