Всички разбираме, че истинската драма зад думите на президента е,

...
Всички разбираме, че истинската драма зад думите на президента е,
Коментари Харесай

Кирил Петков: Президента не иска да отстъпи властта, а главния секретар му е верен

" Всички разбираме, че същинската драма зад думите на президента е, че той просто не желае неговият основен секретар да бъде заменен, макар показните убийства, ужасяващите закононарушения на принуждение и смразяващи престъпни летописи. " Това написа Кирил Петков в своя фейсбук профил.

Повод за неговия коментар стана изявление на президента Румен Радев от Шипка. Там президентът съобщи, че 3 март е идеята, която сплотява милиони българи на всички места по света.

Според Румен Радев обществото чака отговори каква е ролята на Алексей Петров в стъкмяването на обединението. Какви задължения са поемани и какви високи постове в страната са му обещавани. Радев сподели, че България няма потребност от сглобкаджийство, а от сливане против похищението на демокрацията.

" Зад множеството политици, които се надъхват с псевдопатриотизъм, се крие една елементарна истина - желаят повече власт или не желаят да правят отстъпка власт, която към този момент са имали. Нека си кажем обаче почтено защо действително става дума ", написа още Кирил Петков.

Той добави, че още в предишното постоянно държавно управление този основен секретар не се справял, само че президентът застанал компактно зад него, тъй като му бил правилен.

" Няколко думи и за националния празник, който псевдонационализмът е взел на мушка като лесна цел за популизъм. Аз персонално почитам 3-ти март и се веселя, че макар грозния митинг на Възраждане бях на паметника Шипка като министър председател и сервирах моя венец, коленичейки пред саможертвата на българските, съветски, украински и други войни, които са дали живота си за идеала за свободна България. Този празник е доста значим ден за българската история и ще остане значим вечно. Аз желая да е празник, който цяла България чества и да не не помни в никакъв случай. "

" Предложението 24 май да стане народен празник е, с цел да кажем на идните генерации, че просветата, културата, писмеността са в сърцето на България и нейният предстоящ разцвет зависи от образованието на младите българи ", добави още Петков.

" Нека Вашият изострен апетит за власт и популизъм да не се крие зад опълчването на двата толкоз светли празника, тъй като до момента в който историята е като корените на едно дърво, без които то не може да живее, то знанието и образованието са неговите листа, без които то няма бъдеще.

България може да бъде още веднъж велика и просперираща страна, когато знанието и образованието са сложени в фетиш за бъдещите генерации. Точно там се крие същинският национализъм, който гледа и към бъдещето на нашите деца. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР