Всички ръководители на служби са назначени еднолично от президента чрез

...
Всички ръководители на служби са назначени еднолично от президента чрез
Коментари Харесай

Денков: Всички ръководители на служби са назначени еднолично от Радев

Всички ръководители на служби са назначени еднолично от президента посредством неговите служебни държавни управления. Това съобщи пред публицисти министър председателят. 

Ако ще използваме термини като преодоляване на службите, единственият, който може да е овладял службите през днешния ден е президентът, уточни още Денков. 

Той отговори на думите на държавния глава Румен Радев от през днешния ден, съгласно който желаната от страна на министър-председателя оставка на ръководителя на ДАНС Пламен Тончев не е тъй като ръководителят на службата е нарушил закона, а тъй като го е спазил. 

Досега в никакъв случай не съм изискал да се смени някого от ръководителите на службите, тъй като нямаше причина. Днес има. Първият тур на изборите протече без машини, това има своите последици, свързани с понижено доверие към изборния развой. Има извънредно огромен брой невалидни бюлетини поради това, че няма машини. Това се дължи главно на дейностите на един заместник-председател в ДАНС, разяснява. 

В момента има опит да се трансферира цялата отговорност за премахването на машините към заместник-министъра на електронното ръководство. Ако погледнете справката, направена от ДАНС, там написа, че този заместник-министър е основал предпоставки да пораждат опасности за по-голямо съмнение към машините. Какво направи заместник-председателят на ДАНС? Той употребява тази причина, с цел да сътвори такава осведомителна акция, че машините да отпаднат от първия тур, добави още министър-председателят. 

Според Денков справката на ДАНС, довела до анулацията на машинния избор на първия тур от локалните избори, съдържа манипулативни изказвания. 

Във връзка с провеждането на изборите министър председателят акцентира, че би трябвало да бъдат преследвани от закона всички изборни нарушавания, за чието осъществяване има данни и доказателства. 

Премиерът разяснява тематиката след връщането от еднодневното си посещаване в Израел, където бе дружно с вицепремиера Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова и водена от него българска делегация, отбелязва Българска телеграфна агенция. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР