Всички работим с идеята, че по един или друг начин

...
Всички работим с идеята, че по един или друг начин
Коментари Харесай

Когато позволим на егото да вземе властта

Всички работим с концепцията, че по един или различен метод това ще ни помогне да бъдем сполучливи. Когато обаче достигнете до точката, в която умерено може да се каже, че сте постигнали триумф в кариерата си, не би трябвало да позволявате това да извиси егото ви до облаците и да промени напълно метода, по който се държите с вашите сътрудници.

Това е проблем, пред който се изправят голям брой сполучливи хора. Когато позволим на егото ни да ръководи всички решения, които взимаме, ние губим надзор върху живота си и върху връзките си с останалите.

Надутото его е нещо, за което непрекъснато би трябвало да внимаваме. Ето няколко знака, че то е достигнало прекомерно огромни и размери и че е време още веднъж да стъпите на земята:

1. Постоянно търсите светлината на прожекторите

Ако се стараете постоянно да сте в светлината на прожекторите и в същото време с това да държите сътрудниците си в сянката, то вие не демонстрирате триумфа си, а възприятието си за значимост. Извеждането на другите на напред във времето е освен вярното нещо, което би трябвало да направи един същински водач, само че и методът, който ще ви показа в по-добра светлина и ще ви завоюва уважението на другите.

2. Спрели сте да се учите

Ученето не е инцидентен развой, то лишава време, работа, старания и примирение. Талантът и шансът могат да ви оказват помощ да стигнете надалеч, само че в случай че спрете да се развивате и да учите нови неща, то триумфът ви най-вероятно няма да продължи дълго време.

3. Преписвате си заслугите за всеки триумф

Нищо настина стойностно не може да бъде реализирано без помощта на други хора. Когато се преструвате, че обещано достижение е напълно и единствено ваше, вие отчуждавате хората, които са ви помогнали да стигнете дотук, и от чиято помощ най-вероятно ще имате потребност в бъдеще.  

4. Вярвате, че светът ви дължи нещо

Вярата в концепцията, че заслужавате избрани привилегии и че останалите би трябвало да извършват всяка ваша волност, е превъзходен метод да бъдете намразени от всички. Фактът, че сте началник, не прави подчинените ви ваши прислужници.

5. Игнорирате противоположната връзка

Когато пренебрегвате всички рецензии и мнения, вие рискувате да си изградите имиджа на човек, който не зачита непознатото мнение, тъй като се счита за доста по-умен от останалите. На всичко от горната страна по този метод вие саботирате себе си, тъй като разбирането на другите гледни точки и отзиви по всяка тематика е от основно значение за дълготрайния триумф.

6. Интересувате се единствено от себе си

Ако непрекъснато поставяте личните си потребности пред непознатите, то вие не можете да кажете, че сте сполучливи. Истинският триумф е този, който може да бъде споделен с другите.

7. Хората намират за сложна връзката с вас

Ако хората се усещат неловко във вашата компания и отбягват срещите с вас, то е доста евентуално в даден миг да останете изцяло сами.

8. Държите се неуважително с останалите

Ако гледатe останалите от високо, то не би трябвало да забравяте, че един ден функциите може да се извърнат и хората, които са били под вас, да ви задминат. Всички заслужават почитание. Дръжте се с останалите по метода, по който бихте желали те да се държат с вас.

Всеки има потребност от здравословна доза самочувствие и самоуважение, само че тя не би трябвало да минава границите на обикновено, тъй като тогава се трансформира в надменност и пренебрежителност. Насладете се на триумфа, който сте извоювали с труд и пот, само че не забравяйте, че това не ви прави по-достойни за почитание и по-ценни хора.

..................

Лоли Даскал , президент и изпълнителен шеф на консултантската компания Lead From Within, в своя блог.

Редактор: Георги Георгиев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР