Всички работещи в системата на градския транспорт в столицата ще

...
Всички работещи в системата на градския транспорт в столицата ще
Коментари Харесай

Заплатите в градския транспорт в София се увеличават с 10% от 1 април

Всички работещи в системата на градския превоз в столицата ще получат контрактуваните 10 % нарастване на заплатите от 1 април. Това беше контрактувано след договаряния сред кметът на София Йорданка Фандъкова и президентите на КНСБ Пламен Димитров и на КТ “Подкрепа” Димитър Манолов. Ежегодното нарастване на заплатите е заложено в тригодишното съглашение сред Столичната община и синдикатите.

" Най-важната ни задача е да осигурим превоза на софиянци, а това значи да има средства както за горива и сила, по този начин също и за заплатите на работещите. София не може да си разреши да спре градския превоз ", уточни Фандъкова.

" Водихме тежки диалози със синдикатите. Знаете, че финансовото положение на градския превоз е извънредно тежко. Цените на горивата се повишават непрестанно. 4 пъти по-високи са цените на електрическата енергия за електротранспорта и метрото спрямо предходната година. Компенсацията, която страната отпуска за електрическа енергия, покрива единствено 30% от нарастването ", изясни Фандъкова.

Тя напомни, че и предходната, и тази година Столична община обезпечава над 170 млн. лева годишно за градския превоз от личните си доходи. По гледище на общинските съветници Катя Йорданова и Карлос Контрера плануваните в началото 150 млн. лева за градски превоз в бюджет 2022 на София бяха увеличени на 170 млн. лева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР