Всички работещи в Кипър вече трябва да представят тест за

...
Всички работещи в Кипър вече трябва да представят тест за
Коментари Харесай

Без тест за работа в Кипър, ако си с трета доза ваксина |

Всички работещи в Кипър към този момент би трябвало да показват тест за ковид, с цел да влязат на работното си място. Проверките за съществуването му и спазването на новия здравен протокол в фирмите стартират от през днешния ден, разгласи здравното министерство, цитирано от БНР.

Всички чиновници, които са имунизирани с двете дози или са преболедували вируса през последните 6 месеца, би трябвало да показват PCR или бърз тест за ковид един път седмично.

Правителственото решение, което обхвана с тестване и тези две групи работещи, влезе в действие от 22 декември, само че бе даден едноседмичен период за приемането на новия документ, преди от през днешния ден да стартират всеобщите инспекции, прецизира здравното министерство.

За неимунизираните чиновници остава условието за 72-часов PCR или 48-часов бърз тест. Изключени са единствено получилите бустерната доза.

Ако на работно място се откри верига за предаване на ковид, ще бъдат тествани всички чиновници без изключение, показва министерството.

Задължителното тестване на всички работещи и засиленият надзор в фирмите са част от държавните ограничения за ограничение на разпространяването на ковид.

Днес на изключителната здравна среща за спомагателни ограничения ще се разиска и опцията за увеличение на отдалечената работа, като тя стане наложителна за 50% от личния състав във всяка компания, при 20% от чиновниците съгласно настоящото разпореждане.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР