„Всички противоречия между България и Република Северна Македония трябва да

...
„Всички противоречия между България и Република Северна Македония трябва да
Коментари Харесай

Борисов: Необходим е разум, а не емоции в преговорите със Северна Македония

„ Всички несъгласия сред България и Република Северна Македония би трябвало да бъдат изгладени. Следващите генерации няма да ни простят, че сме пропуснали тази огромна опция “.

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов на среща с министъра на външните работи на Северна Македония Буяр Османи.

Борисов бе безапелационен, че РСМ и Албания не могат да бъдат бавени по пътя им към Европейски Съюз и по тази причина несъгласията сред България и Република Северна Македония би трябвало да бъдат преодолени.

„ Така че и вие, и ние би трябвало да се готвим за договаряния на разсъдъка, не на страстите, с цел да може нашите съседи да са в Европейския съюз. Геостратегическата цел на България е тази, въпросът е да намерим политическа воля и ние, и вие “, обърна се министър председателят Борисов към Буяр Османи.

Той уточни, че двете страни би трябвало да вървят по пътя на дипломацията и съгласие.

„ Героите, които са починали за свободата, не могат да са тематиката, която ни разделя. Защото тяхната съкровена фантазия е била да бъдем дружно и по тази причина са си дали живота. Така че те би трябвало да са мост на другарство, а не на разделяне “, подчертава Борисов.

По време на срещата Борисов удостовери кардиналната ни поддръжка за европейската интеграция на нашата югозападна съседка при осъществяване на съответните условия. Той посочи нуждата от осъществяване на всички поети задължения от Договора за другарство, добросъседство и съдействие, подписан през 2017 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР