Всички промени в КЕВР са с цел да се осигури

...
Всички промени в КЕВР са с цел да се осигури
Коментари Харесай

Венко Сабрутев от ПП: Потребителите могат да очакват нереално ниски сметки за ток през февруари

Всички промени в КЕВР са за да се обезпечи безпристрастност и самостоятелност. КЕВР е самостоятелен орган. Трябва да има връзка, само че това не значи взаимозависимост. Всички би трябвало да работим в една посока. Това съобщи Венко Сабрутев от “Продължаваме промяната” в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ Видяхме едно шоково повишаване на цената на газа с решение на КЕВР. Разбрахме, че това нарастване е могло да бъде фрапантно по-ниско. Министерство на вътрешните работи събира информация, има сигнали. Предстои да забележим по какъв начин ще се развият събитията “, акцентира той.

„ Предложението за цената на газа е било импортирано от предходното управление. Новото ще търси спомагателни благоприятни условия за понижаване на цената. Истината напълно скоро ще излезе нескрито, а точно за какво е била толкоз висока – дали се дължи на пазарни механизми или на неверни решения “, изясни членът на енергийната комисия от Политическа партия.

„ Каквито и решения да се вземат в „ Булгаргаз “ службите биха разкрили истината “, счита той.

„ Бюджет 2022 планува над 930 млн. лв. обезщетения за небитовите консуматори. Усилията на кабинета са ориентирани към превъзмогване на тази невиждана обстановка. Цената на газа в България е по-ниска от тази в Европа “, разяснява още Сабрутев.

„ Имаме високи цени на енергоносителите, високи сметки, само че и изплатени обезщетения. Потребителите могат да чакат нереално ниски сметки през февруари “, увери той.

По думите му всеки миг ще се гласоподава кандидатурата на Станислав Тодоров за началник на КЕВР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР