Всички промени в България трябва да са съобразени с европейското

...
Всички промени в България трябва да са съобразени с европейското
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: Битката за Европа е битка за България

Всички промени в България би трябвало да са съобразени с европейското законодателство и хората го знаят. Икономическото ни развиване и политика също зависят от Европа. Над 60% от комерсиалния ни оборот е обвързван с Европейския съюз. Битката за Европа е борба за България. Това съобщи по Българска национална телевизия претендентът за евродепутат от "БСП за България " проф. Румен Гечев, оповестиха от пресцентъра на партията.

По думите му икономическият растеж на Китай може да докара до там той да се трансформира в главен стопански сътрудник на Стария континент и да измести Съединени американски щати.

"Левите от България в европарламента ще желаеме да не се следва каквато и да е идеология в икономическите връзки с сътрудниците, включително Китай и Русия, а повече прагматизъм ", съобщи икономистът. Той се обоснова с изказванието, че Германия следва точно този принцип и усилва комерсиалния си оборот с Русия с 25% на година, до момента в който ние блокираме съществени стопански планове, като Южен поток, съобразявайки се с непознат напън.

"Трябва да се постави завършек на слугинажа на българското държавно управление. Премиерът съобщи пред Българо-Американската комерсиална камара, че персонално е спрял трите плана АЕЦ "Белене ", "Южен поток " и "Бургас-Александруполис ", и добави, че е спрял самолетите от Русия. Румяна Бъчварова сподели, че се гордее с премиера, че бил спрял трите "руски " плана. Тези планове не са съветски, те са и български и европейски. "Белене " може да вдигне стопанската система ни ", акцентира проф. Румен Гечев.

Тежко и горко на една стопанска система, която разчита на подаяния от чужбина

Той охарактеризира като покруса обстоятелството, че страната ни е подвластна от парите, изпращани от работещите ни сънародници в чужбина.

"През 2009 година, преди Борисов да поеме властта, годишните вложения бяха за 9 милиарда евро годишно, а в този момент под 1 милиард. Днес преводите от работещите в чужбина към околните им в България са два пъти повече от непознатите вложения на година. Ние не можем да активизираме вътрешните запаси на България. Тежко и горко на една стопанска система, която разчита на подаяния от чужбина ", добави още проф. Гечев.

Румен Гечев съобщи, че ПЕС оказва сериозен напън върху десницата в Европа и по тази причина ЕНП е осъзнала, че моделът на развиване на Европейски Съюз е сгрешен.

"Европа се раздира от обществена поляризация. Тя беше притегателна мощ като обществена правдивост, до момента в който в този момент "жълтите жилетки " във Франция демонстрират, че демократичният модел е неверен ", добави професорът. Според него в Европа е нужна реиндустриализация и вложения, посредством публично-частно партньорство.

Той беше безапелационен, че е нужна промяна в данъчната система, бюджетните доходи на Европейски Съюз и смяна на систематизиране на Брутният вътрешен продукт, с цел да се понижи разликата сред небогати и богати и да се ускори междинната класа, която е в ерозия през последните години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР