Всички проблеми са решими, но трябва спокойствие, разум, държавническо поведение.Това

...
Всички проблеми са решими, но трябва спокойствие, разум, държавническо поведение.Това
Коментари Харесай

Нинова: С референдум не може да се промени формата на държавно управление

Всички проблеми са решими, само че би трябвало успокоение, разсъдък, държавническо държание.

Това съобщи в предаването " Лице в лице " по БТВ водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

 

Тя разяснява настояването на водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов за референдум за президентска репулика.

Имаме потребност от непоклатимост, а не от разтрошаване, сподели тя във връзка думите на шоумена, че би трябвало да се " разбие " политическата система.

 

" Направи ми впечетелени една дума " да разбием ". " ИТН " в три Народното събрание разрушава опцията за сигурност, непоклатимост, събориха държавното управление. В тази доста комплицирана обстановка имаме потребност от непоклатимост, сигурност, не от в допълнение разтрошаване ", разяснява Нинова изявлението на Трифонов.

 

Бих призовала хората да помислят - това, което споделя господин Трифонов, е неспособност. С референдум не може да се промени формата на държавно ръководство. Такива пълномощия има Великото национално заседание, уточни Нинова.

 

" ИТН " ще е поръчител за този референдъм, дано да си напомним какъв поръчител бяха за предния - никакъв. Призовавам хората да помислят, тъй като може да се реагира прочувствено. Това, което Слави Трифонов споделя е невероятно. Отново ще ги използва посредством някаква страст и няма да стане. Единствено Велико национално събрани може да реши да станем или не президентска република. Този апел за разрушение е неградивен. Не може от нещо, което е неприятно да искаш да го направиш по-лошо и по този начин да решиш казуса ", сподели още Нинова.

 

Националният интерес диктува да се вземе най-евтиният газ, уточни някогашният вицепремиер.

 

Разумно, прагматично и в полза на българския народ държание би изисквало да се договаря с " Газпром ", уточни Нинова. Тя се разгласи срещу апела на ГЕРБ за " 100% диверсификация ".

 

" Трябва да търсим диверсификация и различни източници, само че националният интерес диктува на България да вземе най-евтиния газ. Очакваме групата за договаряния да ни каже дали е подобен. Трябва да се водят диалози за нов контракт с " Газпром ". Ако няма различни количества, би трябвало да се продължат диалозите " Газпром ". Виждам че " Продължаваме промяната " започнаха да трансформират позицията и споделиха, че могат да се извърнат към " Газпром ". Идеята за 100% диверсификация я чух от Бойко Борисов, ние смяатаме че това е в ущърб на националния интерес ", безапелационна бе Нинова.

 

По тематиката за незаконната миграция, Нинова напомни филмите, които от Българска социалистическа партия са правили за това по какъв начин се строи оградата на границата.

 

" Корупцията е там, изляха се милиони, само че се построи некачествено. В този проблем явно има корупционна скица ", разяснява тя.

 

" По време на нашето првителство не сме обсъждали сходни проблеми (за мигрантски натиск). Такъв напън какъвто в този момент има, нямаше по време на постоянното държавно управление и може би и поради това не сме ги коментирали ", продължи тя.

Нинова изрече събоелзнования на околните на двамата починали служители на реда, прегазени от рейс, пренасящ противозаконни мигранти.

 

Тя уточни, че службите, прокуратурата, съдът би трябвало да си влязат в ролята и като разкрият каналджии, забъркани в корупция на границата, да ги санкционират.

 

Нинова разяснява и решенията, кото одобри през вчерашния ден Националният съвет на Българска социалистическа партия.

 

" В листите ни има две разнообразни неща. Първото е подмладяване на претендентите за депутати - 50% са хората са до 35 години. Второ - водачи, които са локални хора от областите, те са към 60%. Имаме добър тим от опитни парламентаристи, млади и опитни. Приехме една обществена прогрма и желаеме да я продължим, в случай че хората ни дадат тази опция. Залагаме на грижа на децата с безвъзмездни учебници до 12 клас, безвъзмездни медикаменти до 14 години, безвъзмездни инвитро процедури ", означи Нинова.

 

Лидерът на БСП обясни, че левицата предлага серия от грижа за младите фамилии, свързани с демографската злополука.

 

Тя разяснява и уволнението на ръководителя на КЗП и част от членове на комисията.
" Уволниха се хора, които имаха храброст да се изправят против колекторските компании. Хората се притискат по села, градове, стига се до физически пердах. Това са смелите хора, които потеглиха на борба против райския газ. Това са хората, които направиха над 15 хиляди инспекции за далавера с олио, захар, бензин. Имаха смелостта да се изправят против огромни ползи. Уволняват ги, тъй като адвокатския стаж не бил стаж ", сподели Нинова.

Нинова счита, че би трябвало да се водят диалози с " Газпром " и след приключването на контракта на страната ни с тях.

" Демократична България са срещу поради прекомерно идеализиране. Не гледат прагматично, а Политическа партия започнаха да трансформират позицията си. Разумно, прагматично и в полза на народа. Това със 100% диверсификация го чух от Борисов, само че считам, че ще е в ущърб на страната ", сподели тя.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР