Всички прилагателни за сглобката са излишни, преди да видим крайния

...
Всички прилагателни за сглобката са излишни, преди да видим крайния
Коментари Харесай

“Не, няма да приключваме”. Христо Иванов посочи кога ще видим кра...

" Всички епитети за сглобката са непотребни, преди да забележим крайния резултат от конституционната промяна ", съобщи той в ефира на bTV.

 

“Ще можем да кажем, че е имало смисъл, когато забележим резултатите от налагане господство на правото в България ”, счита той.

“Не бива да прекаляваме с прилагателното евроатлантически. То е притегателно, само че би трябвало да създадем напъните в антикорупцията ”.

 

Антикорупционното законодателство в България е главната цел, дефинира съпредседателят на Демократична България.

 

Секунди след думите му онлайн в предаването " Лице в лице " по телефона се включи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той съобщи, че не желае да опонира на Иванов, а го поддържа в промяната в Конституцията и му има вяра.

 

“Всички поносим несгодите от сглобката ", сподели Борисов и изясни, че преди дни той, Иванов и финансовият министър Асен Василев са определили петте най-важни задания - конституционна промяна, бюджет, защита, влизане в Шенген и Еврозоната.

 

“Не, не, няма да завършваме ”, отговори Борисов при опит на водещия да прекъсне включването.

 

Преди включването въпреки всичко да прекъсне, Борисов разяснява:

 

“Когато през вчерашния ден разбрахме, че това се е случило, видяхме в това жесток акт към докторите ”, уточни Борисов за промяната на шефа на “Пирогов ”. Той съобщи, че ГЕРБ няма никакъв интерес в тази болница. 

 

“Разбирам следващия гърмеж от страсти ", сподели директно по-късно Христо Иванов. " Наистина става дума за значима болница, за болница-национален знак. Разбирам значимостта за публичните ползи ".

 

По-рано през днешния ден, че групата няма да поддържа нито един законопроект на Министерски съвет, до момента в който няма явен механизъм за взимане на решения в държавното управление. ГЕРБ ще бойкотират Народното събрание, като ще вземат участие единствено в съвещания за Конституцията.

 

Иванов също приказва за абсурда към промяната на управлението на болничното заведение:

“Този вид междинни премервания на силите - кой ще надделее в общественото пространство, не може да бъде водещо. Ние имаме подобен случай всяка седмица. Не можем да си вършим опити с “Пирогов ” - става дума за болничното заведение ”.

 

“Опитваме се да съберем политически сили с тежка история на конформации. В името на огромните цели, ние поемаме тази отговорност. Ние носим отговорността за крайния резултат ”, сподели още Иванов и добави:

 

“Опорката за нашата зависимост е публикувана. Възможно е да наподобява по този начин, когато са ти заети ръцете с значими неща, и те подритват. Не постоянно обаче може да изпуснеш значимите неща и да ги счупиш, с цел да отговориш ".

 

“Стигнахме до няколко значими междинни резултата. Най-близо сме до някакво решение във връзка с Шенген ”, уточни Иванов.

 

“Кабинетът  - и Мария Габриел, и акад. Денков, са фокусирани да си свършат работата. Когато кабинетът се нападна, би трябвало да се запитаме дали този кабинет не се концентрира върху значими тематики. Да ги използваме като топка за тенис не е добре за страната ”

“Въпросът е публичният интерес да е в политиката. Нашата грижа е да балансираме. Ние разбираме, че сме поели риска, пробвайки се да се фокусираме върху значимите неща ”, сподели още той. 

“Разбираме, че от време на време ще изглеждаме пасивни. Уверен съм обаче, че най-после на тези нервности и драми, надвива здравият разсъдък и сме си свършили работата ”, счита Иванов.

 

ФрогНюз

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР