Всички преместваеми обекти в курорта "Слънчев бряг" трябва да бъдат

...
Всички преместваеми обекти в курорта "Слънчев бряг" трябва да бъдат
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Българските плажове станаха жалки подобия на арабски чаршаф-пазари

Всички преместваеми обекти в курорта "Слънчев бряг " би трябвало да бъдат отстранени. Това би трябвало да се случи във всички национални туристически комплекси, сподели на конференция в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и... към профила.

По плажовете би трябвало да останат само избавителни постове, медицински пунктове и водни атакрациони, добави Симеонов.
Всичко останало ще настояваме да бъде неразрешено, тъй като освен "Слънчев бряг ", а и "Златни пясъци " са се трансформирали в едно уродливо сходство на нискобюджетни арабски пазари, сподели вицепремиерът.

Ще предизвикваме промени в Закона за туризма и Закона за устройство на Черноморското крайбрежежие, с които да се вкара ред в курортите, осведоми той.

Симеонов сподели, че "Слънчев бряг " АД би трябвало да бъде закрито, тъй като не генерирало никакви облаги. Според Сименов Община Несебър би била по-добър собственик на курорта "Слънчев бряг " и би трябвало да дава отговор за инфраструктурата в курорта.

Според Симеонов, след дейната интервенция на страната, Национална агенция за приходите, Агенция "Митници " и други, приходите в туризма са надвишили миналогодишните данни и са скочили до над 400 милиона лв..

Преди минути вицепремиерът разяснява тематиката и във Facebook: "Ще внесем законопроект за възбрана на всички преместваеми обекти по плажовете като се изключи безусловно нужните за обезпечаване на сигурност и евентуално водни развлекателни услуги. Българските плажове са се трансформирали в жалки сходства на арабски чаршаф-пазари. Надявам се депутатите от ГЕРБ да ни поддържат в цивилизоването на българския морски туризъм! "

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР