Всички поправки на проекта за стадион Христо Ботев“ вече са

...
Всички поправки на проекта за стадион Христо Ботев“ вече са
Коментари Харесай

Поправиха проекта за стадион „Ботев“

Всички ремонти на плана за стадион „ Христо Ботев “ към този момент са входирани в Община Пловдив, която още през днешния ден ги предава на изпълнителя на реконструкцията на оборудването в електронен вид, а до края на седмицата – и на книжен притежател.

Това стана ясно на обичайна седмична оперативка сред кмета Здравко Димитров, заместника му Пламен Райчев, проектанта на стадиона арх. Георги Савов, надзорника Атанас Ангелов, ръководителя на плана от страна на Община Пловдив инж. Атанас Чилингиров и представители на фирмата-изпълнител. На оперативката бяха поканени и представители на почитателите, само че никой от тях не се яви, защото те са отправили покана за среща в четвъртък, 22 септември, от 18,30 часа.

„ Съжалявам, че никой от почитателите не участва през днешния ден, тъй като щяха да получат отговор на всички въпроси, които задават. Едва ли в четвъртък ще има нови неща, които да им съобщим на мечтаната от тях среща.

След като строителят остойности всички нови позиции в плановете, ще има отговор и на най-важния за последователите въпрос – какъв брой ще е точната цена на стадиона. Мога от в този момент да ги уверя, че Община Пловдив ще употребява всички благоприятни условия да обезпечи средства за довършването на оборудването – и като търсим пари от страната, и като банков заем, а не изключвам и от клуба да изискат да се включат в довършването на стадиона и ние сме подготвени на диалози под каква форма ще стане това. Възможно е и почитателите да се включат, както примерно сътрудниците им от Левски, които събраха 7 милиона лв. в помощ на своя отбор. Аз също бих взел участие в сходно начинание. Да не забравяме, че Община Пловдив би трябвало да се грижи за десетки други неща, имаме потребност от още детски градини, учебни заведения, лечебни заведения и инфраструктура, за които се дават средства от бюджета “, разяснява на срещата кметът Димитров.

Неговият заместител Пламен Райчев разясни, че до края на тази седмица основният проектант на Пловдив ще издаде заповед за допълнение на разрешението за градеж, която влиза в действие след 14 дни.

„ Дотогава строителят се ангажира да показа в общината с протокол цялостни количествено-стойностни сметки на всички настъпили промени по плана, нужни за довеждане докрай на стадиона. След това Община Пловдив би трябвало да утвърди тези калкулации и ще подпишем анекс. Междувременно копие от предадените планове ще бъде изпратено още при започване на идната седмица до лицензионната комисия на БФС, която ще се произнесе дали в окончателния си тип стадионът дава отговор на изискванията за приемане на лиценз от категория 4 на УЕФА “, съобщи Райчев.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР