Всички помним, че лятото на 2018-та мина под знака на

...
Всички помним, че лятото на 2018-та мина под знака на
Коментари Харесай

Кой стои зад атаката срещу НАП, извадила на показ личните...

Всички помним, че лятото на 2018-та мина под знака на подправените вести, популяризирани от уеб сайтове като „ осведомен.нет “, „ плъх нюз “, „ хак нюз “, „ фрог нюз “ и прочие хибридки, обслужващи родното олигархично задкулисие. Стоящите зад тях „ публицисти “ Арман Бабикян и Огнян Стефанов - Агент „ Академик “, от заран до вечер мултиплицираха небивалици и фабрикуваха медийни имитации, в опит да се нагнети изкуствено напрежение в обществото и да бъде дестабилизирано ръководството.

Както постоянно, пригласяха им дежурните представители на кръга,,Капитал “, придворните медийни лакеи на Цветан Василев - Люба Кулезич, Соня Колтуклиева и Мирослав Иванов и несъмнено, рекетьорите от уеб страницата „ Бивол “ Асен Йорданов и Атанас Чобанов. Веднага по-късно последваха и още изкуствено основани „ кавги “, още веднъж инспирирани от същите подмолни играчи, а когато номерата им се провалиха с гръм и тропот, в този момент явно взеха решение да преминат към по-радикални дейности.

Времето, несъмнено, комфортно съответствува и с номинациите за нов основен прокурор, а знае се, че фиксацията в този пост на подсъдимите олигарси и опитите им да овладеят и подчинят държавното обвиняване, с цел да получат индулгенция за осъществените закононарушения, не са от през вчерашния ден.

Да пробиеш обаче системата на Национална агенция за приходите и да извадиш на показ персоналните данни на милиони българи, би трябвало да се признае, в действителност е упражнение, „ почтено “ за хора, които нямат никакви задръжки, да не приказваме за морал. Проблемът е, че това тяхно „ мъжество “ е и тежко закононарушение, а пъзелът бързо стартира да се разплита. Лека бавно лъснаха както поръчителите, по този начин и изпълнителите на „ мократа “ поръчка, а стана ясно и кой се пробва да обере политическите дивиденти.

Веднага откакто медиите от кръга „ Капитал “ обявиха, че са получили по мейла базите данни на Национална агенция за приходите, последва и незабавната реакция на политическото прокси на Прокопиев - партията на проваления някогашен министър на правораздаването Христо Иванов „ Да(Й) България “. От там в границите на часове желаеха оставката на финансовия министър, без даже да е ясно какви са вредите и наранена ли е сигурността на българските жители. Разбира се, кукловодите надали са очаквали, че прокуратурата ще стигне толкоз бързо до причинителите на офанзивата, в противен случай, надявали са се легендата им за „ съветски хакер “ да сработи, обществото да бъде изправено на нокти, а властта да бъде тотално компрометирана.

Именно бързите и ефикасни дейности на правораздавателните органи, както и изнесените обстоятелства от държавното обвиняване, че „ вълшебникът “ Бойков не е работил самичък и скоро ръката на закона евентуално ще се стовари и върху поръчителите, наложи проектите на задкулисието да бъдат изменени „ в придвижване “. Така за следващ път сме очевидци на разиграването на добре познатия сюжет „ жертва “ на „ мракобесната “ прокуратура, в основната роля този път - хванатият хакер.

ристиян Бойков е представян от олигархичните медии не като обвинен за тежко закононарушение, а надали не като талантлив млад компютърен експерт, наклеветен в нещо, което не е направил. Осигурява му се обилно телевизионно време, както и на неговите юристи и шефове, пишат се хвалебствени публикации, а прокуратурата и ГДБОП са представяни като фалшификатори на данни и некадърни разбивачи на пароли.

Срещу обстоятелствата обаче, подправените вести и клевети не могат дълго да останат „ на терен “. Оказа се, че в компютрите на компанията са налице още файлове от Национална агенция за приходите, както и компрометирани данни за компании, банки и застрахователни сдружения. Това демонстрира, че е щяло да последва многомесечно следено приключване в общественото пространство на компромати, с което първичният резултат от информацията за „ хакването “ на Национална агенция за приходите е щял да бъде засилен многократно.

Папката „ търсене за Бивол “, открита в компютъра на Бойков, е единствено частица от този скрит план, само че пък прекомерно основна, тъй като е директно доказателство и ясно демонстрира кои са забърканите лица, колкото и гневно да отхвърлят псевдо публицистите Йорданов и Чобанов ролята си.

Всъщност, реакцията на психодесните медии, партии и техните представители, както и на присъдружните на Цветан Василев „ публицисти “ е показателна сама по себе си. Само си представете да вземем за пример сходен пробив да беше изработен в базата данни на немската или американската приходна организация, а избрани медии в тези две страни, спонсорирани или благосъстоятелност на подсъдими лица, да дават великодушна естрада на хванатия хакер и менторите му, които от заран до вечер да упрекват прокуратурата в „ поръчкова акция “.

Освен, че не звучи действително, естествено би било и явен знак, че са в един тим с нарушителите. В България обаче, както знаем, тези сюжети се разиграват гладко от години, с единствената цел да бъде дискредитирана държавността и правораздавателните институции. А изводите, по каква причина се пазят медийно сгазилите закона, за сметка на дежурното оплюване на обвиняването, към този момент не са загадка за никого.

Този път обаче границата е премината, тъй като на карта е сложена държавната сигурност, а реакцията на институциите би трябвало да е безкомпромисна и твърда. Това ще бъде и лакмус до каква степен обществото ни ще е способно да се освободи от хватката на псевдоморалистите-олигарси, облечени с медийна власт, унищожили стопанската система на страната в годините на прехода и жадуващи за власт, с цел да узаконят заграбеното. Същите през днешния ден извадиха на показ персоналните данни на 4 млн. българи, с цел да вкарат страната в следващата провокация.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР