Всички полети от летищата Лайпциг/Хале и Дрезден в Източна Германия

...
Всички полети от летищата Лайпциг/Хале и Дрезден в Източна Германия
Коментари Харесай

Стачка затвори летищата на Лайпциг и Дрезден

Всички полети от летищата Лайпциг/Хале и Дрезден в Източна Германия бяха анулирани през днешния ден поради следващата стачка в транспортния бранш, съобщи ДПА. " Засегнати са над 100 полета на двете летища ", съобщи представител на летищния оператор.

Стачката идва в извънредно несъответствуващ миг, защото в провинция Саксония, където се намират и двете летища, тъкмо стартира двуседмичната почивка на учениците и проектите на хиляди пасажери се е наложило да бъдат изменени.

Синдикатът " Ферди " (Verdi) прикани през вчерашния ден чиновниците на " Мителдойче флугхафен " (Mitteldeutsche Flughafen) да излязат на двудневна стачка. Според синдиката на двете летища работят към 1300 души. Очаква се полетите да бъдат възобновени на следващия ден сутринта.

От " Ферди " желаят нарастване на заплатите на чиновниците с 650 евро още тази година, както и еднократна отплата поради инфлацията в размер на 3000 евро. Синдикалистите характеризират предлагането на работодателите за нарастване на заплатите с 330 евро през идващите три години и еднократна отплата от 2200 евро като незадоволителна. Преговорите ще продължат в края на февруари, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР