Всички полети от и до летище Варна са отменени, съобщи

...
Всички полети от и до летище Варна са отменени, съобщи
Коментари Харесай

Отменени полети заради лошото време. Какви са правата на пътниците?

Всички полети от и до летище Варна са анулирани, заяви БНР. Полетите на България ер до Варна (7:15) и до Малага (15 ч.) са анулирани. Междувременно от летище София оповестяват, че пистите се почистват от снега и се обработват срещу замръзване. От летището приканват жителите да се съобразят със зимната конюнктура и да плануват задоволително време за предвижване до летището.

Какви са правата на пасажерите в такава обстановка напомни Европейския потребителски център в София.

В този, че има нарушавания в разписанието поради неприятно време и сняг самолетната компания би трябвало да даде цялостна информация за полета и за казуса , а правата на пасажерите са същите, каквито са и при просрочен или анулиран полет.

Ако предстоящото забавяне е повече от 5 часа или полетът е анулиран, имате право да се откажете да пътувате и самолетната компания би трябвало да ви възвърне парите за билета в период до 7 дни.

Може да изберете и да продължите да пътувате, като авиопревозвачът би трябвало да ви предложи различен маршрут или различен полет, а за интервала на изчакване имате право на храна и питиета, както и на съответния брой безвъзмездни нощувки в хотел (както и превоз от и до него) до часа на излитането.

Лошите метеорологични условия се смятат за изключителни условия и заради това нямате право на парично обезщетение . Авиопревозвачът обаче е длъжен да оказва грижи към пасажерите при всеки проблем с полет, без значение от повода за това.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР