Всички полети до и от летището в Истанбул бяха временно

...
Всички полети до и от летището в Истанбул бяха временно
Коментари Харесай

Отмениха всички полети на летище Истанбул заради виелиците С...

Всички полети до и от летището в Истанбул бяха краткотрайно прекъснати в понеделник заради изобилен снеговалеж в града, оповестиха локалните медии. Много други елементи на Турция имаха усложнения с превоза заради неприятното време.

Властите стопираха полетите на летището в Истанбул до 18 часа локално време, заяви публичната телевизия TRT Хабер. От турския националнен авиопревозвач (THY) по-рано оповестиха, че през днешния ден се анулират 36 полета до и от летище Истанбул и 31 на летището Сабиха Гьокчен в азиатската част.

Сутрешния полет до и от София също беше анулиран, като за вечерния полет от самолетната компания поучава пасажерите да ревизират статуса му преди да отидат на летището.


Нискотарифната самолетна компания Пегасус съобщи, че е отменила близо 50 полета, идващи или заминаващи от летище Сабиха Гьокчен. Полетите от това летище се наложи да бъдат понижени с 15% в през днешния ден заради неприятните метеорологични условия, се споделя в изказване на летищния оператор HEAŞ.

И THY, и Пегасус анулираха десетки полети и през уикенда, защото изобилните снеговалежи и виелиците в Турция провокираха безпорядък в трафика и нарушиха пътуването.

Превозните средства и тежките машини работят, с цел да поддържат пътищата отворени, само че управляващите предизвестиха жителите да не пътуват без належаща причина. Очакват се снеговалежите да продължат и през идващите дни.

Турската работа за бедствия и изключителни обстановки (AFAD) заяви, че 4603 души са блокирани в цялата страна и че екипите за незабавна помощ са им доставили хиляди пакети с храна и питиета, добавяйки, че 6750 души са били откарани в общежития в седем провинции в цялата страна.


Две автомагистрали, свързващи Истанбул със столицата Анкара, бяха отворени още веднъж в понеделник откакто бяха затворени с часове.

Усилията за разчистване на снега разрешиха възобновяването на придвижването по автомагистрала Д-100 рано в понеделник. Трансевропейската автомагистрала, свързваща Одрин, Истанбул и Анкара (TEM) беше отворена още веднъж няколко часа по-късно.



İstanbul Havalimanı’nda son durum:
— Haber Report (@HaberReport)
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР