Всички пловдивски музеи в Пловдив ще отворят на Трети март.

...
Всички пловдивски музеи в Пловдив ще отворят на Трети март.
Коментари Харесай

Шефове на музеи в Пловдив питат: Защо да не работим на Трети март?

Всички пловдивски музеи в Пловдив ще отворят на Трети март. " Защо да не работим? Това е националният празник на България ", реагира шефът на Историческия музей доктор Стефан Шивачев.

Националният военноисторически, чийто филиал е музеят на авиацията край Крумово, обаче няма да работи в символ на противоречие с войната в Украйна.

Според Шивачев едното няма нищо общо с другото. " Вече 10 година на Трети март сме с безвъзмезден вход за пловдивчани и гостите на града. Така ще е и в този момент. Ще са отворени двете ни огромни експозиции " Българско възобновление " и " Съединение на България " от 9 до 17 часа ", изясни той. По думите му доста хора се обаждали да питат дали ще могат да ги прегледат в този ден.

И сътрудника му от Археологическия музей доцент Костадин Кисьов е безапелационен, че ще работят.

" На всички празници сме отворени. Така ще бъде и в този момент. Входът ни е заплатен ", посочи той.

Етнографският музей също ще работи в четвъртък от 9 до 17 часа. Директорът доцент Ангел Янков чака много пловдивчани да го посетят. Той не приема аргумента, че поради войната в Украйна не би трябвало да отварят.

" Нека вършим разграничаване. На Трети март българите се усещат свободни ", разяснява доцент Янков.

" Естествено, че ще отворим. Работното ни време е от 8,30 до 17 часа, а билети се продават до 16,30 ", сподели и гл. ас. Огнян Тодоров, началник на Природонаучния музей.

Къщите в " Старинен Пловдив " и Голямата базилика също ще са отворени на националния празник, потвърдиха от общината.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР