Всички плащаме още сега за амбициите на Путин. Санкциите имат

...
Всички плащаме още сега за амбициите на Путин. Санкциите имат
Коментари Харесай

Дипломат: Всички плащаме за амбициите на Путин

Всички плащаме още в този момент за упоритостите на Путин. Санкциите имат отблъскващ резултат освен върху съветската стопанска система, само че и върху международната и най-много европейската. Това съобщи дипломатът Милен Керемедчиев в ефира на „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ Вече стартира да буксува международната стопанска система. Това е бумерангът на глобите, които бяха наложени против Русия. Няма по какъв начин да не го усетим при такава съгласуваност, най-много в енергийния бранш. 42% подвластен от газта на Русия, 48% от въглищата й, 28% от петрола, тъй че Европа е доста обвързвана с Русия, най-много с енергийните доставки. При житото не е тъкмо по този начин, тъй като идва повече от Украйна, в сравнение с от Русия “, уточни Керемедчиев, представен от настоящо.ком.

„ Не сме подготвени за сходна рецесия. Не си научихме урока и не се подготвихме за тези 8 година от анексията на Крим. Европа стана доста по-зависима от енергийни източници, показва той и акцентира, че през 2010 година 24% от газта на европейските страни идва от Русия, до момента в който през 2022 процентите към този момент са 42. „ Това значи, че Европа не става по-независима, а тъкмо противоположното – става по-зависима от съветските доставки “, декларира Керемедчиев. „ Сега занапред се приказва в Европейска комисия, че до 2030 година би трябвало да се освободим от зависимостта за газ и петрол от Русия. Това трябваше да бъде направено преди 8 години “, добавя дипломаттът. „ Световната стопанска система ще забуксува и то съществено, тъй като Европа е от буксуващите колоси “, безапелационен е той.

Керемедчиев счита, че глобите няма да спрат действителните военни дейности сега, само че ще имат доста нечовечен резултат. „ Русия сега доста тежко претърпява тези седмици, най-много стопански и най-много елементарните руснаци, които страдат най-жестоко. Отнемането на яхти на олигарсите е по-скоро имиджов резултат, в сравнение с действителен стопански “, сподели още дипломатът. По думите му ограниченията, които Путин предприе за запазване на стопанската система, „ не са доста съответни “. „ Той даде инструкции съветските компании, включително и частните, да се разплащат със своите длъжници в света в рубли. Това е изстрел в крайници, тъй като сега, който тези контракти с огромните кредитори на Русия стартират да се заплащат в рубли, това значи несъблюдение на отговорностите по контракта. Означава, че техните кредитори незабавно могат да ги обяват в неплатежоспособност и да стартират да изискват преустановяване на тези контракти. Вдигането на заплатите и на пенсиите, което беше оповестено като мярка, отново е в рубли. Сериозната инфлация над 30%, която сега мачка съветската стопанска система, няма да стигне това повдигането на пенсиите в рубли да се изравни с повдигането на продуктите, които сега липсват “, безапелационен бе той.

„ Санкциите няма да доведат до свалянето на Путин. Защото руснаците недоволстват, само че те бягат. И с изключение на милионите украинци, които бягат от военните дейности, има и хиляди руснаци, които напущат Русия и бягат от режима на Путин. Те търсят други способи на прехранване. И България е една от дестинациите, които е много атрактивна за висококвалифицирани експерти, които идват от Русия от затворени техни предприятия и сдружения “, сподели още той.

„ Украйна беше изоставена още преди 8 година, тогава още повдигнаха въпроса за участие в НАТО и Европейски Съюз “, акцентира Керемедчиев. „ Германия даде поддръжка за „ Северен поток 2 “, „ Южен поток “ – това бяха два съществени канала, които заобиколиха Украйна и не й дадоха опция да продължава да бъде ефикасен фактор на сцената на енергийния пренос. Украйна остава настрана. Тя има право да претендира, че беше изоставена от западния свят “, сподели той.

Според него Украйна се трансформира освен в бойна сцена, само че и в образец по какъв начин още една страна ще бъде разпокъсана и ще стане протекторат на другите сили, както стана с Грузия. " Не считам, че България е застрашена от това, макар че ние сега сме доста сериозна цел за хибридни и кибер офанзиви към нас. Между другото има отчет на НАТО, който споделя, че България и Румъния са в основата на хакерски атаки против инфраструктурни планове. Затова и от министъра на осведомителните технологии са подхванати ограничения това да не се случва. Молдова е идната. Там има един анклав, който се е самоотделил и е доста допустимо цялата цел на Путин да е са свърже Молдова с Югоизточна Украйна. Това ще направи един пояс за опозиция против НАТО ", безапелационен е Керемедчиев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР