Всички петролни компании в Румъния ще бъдат проверени, а за

...
Всички петролни компании в Румъния ще бъдат проверени, а за
Коментари Харесай

Санкции в Румъния за надути цени

Всички петролни компании в Румъния ще бъдат тествани, а за тези, които нарушават закона ще има “драстични наказания ”. Това съобщи министър председателят Николае Чука, заяви уеб сайтът “Зиаре ”.

Действията на властта идват, откакто страната бе обхваната от суматоха поради вероятен скок на цените на горивата. Паниката плъзна в сряда вечерта, когато в обществените медии се появиха информации, че цените на горивата ще доближат 11 леи за литър (4,35 лева) през днешния ден. Стигна се до нервност, която провокира километрични опашки на редица бензиностанции, като мнозина опитвали да се запасят, наливайки бензин и в туби. Имаше и известия за бита жена, тъй като не спазила реда си на опашката.

Психозата стартира, откакто цените на горивата потеглиха нагоре в северния окръг Бихор, като на една бензиностанция бензинът и дизелът се продавали за 11 леи. Верига бензиностанции, която вдигнала цената на горивата до 10 леи в сряда вечерта, по-късно се извинила на клиентите си и даже дала обещание да върне разликата в цените. А тази заран на въпросните бензиностанции бензинът се търгувал по 7,85 леи (3,10 лева), а дизелът по 8,18 леи (3,23 лева).

“Активирах още нощес (в сряда вечерта) органите за надзор и инспекция на обстановката, провокирана от неоправданото увеличение на цените на горивата ”, сподели през днешния ден Чука. И отсече: “Няма да разреша на никого да се възползва то тази обстановка и от лакомия или други претекстове да се пробва да дестабилизира стопанската система на страната и живота на жителите ”.

Същевременно Националният съвет за аудиовизуални медии предизвести, че ще бъдат тествани малките екрани, които подхранват нервността към повишаването на бензина.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР