Всички петима районни кметове във Варна положиха официално клетва за

...
Всички петима районни кметове във Варна положиха официално клетва за
Коментари Харесай

Новият стар кмет на „Аспарухово“: Имаме намерение районът да се развива | За него основен приоритет е да продължи активната работа с гражданите

Всички петима районни кметове във Варна поставиха публично клетва за встъпване в служба на 13 ноември. С това стартира и същинската им работа. Кои ще са целите в ръководството на всеки един от регионите, кои са главните проблеми, пред които се изправят още от първия ден и в каква посока ще опитат да отведат поверените им региони на Варна са единствено част от въпросите, които Moreto.net насочи към определените кметове. Тяхната визия за развиване може да наблюдавате в поредицата от материали по тематиката.

Ивайло Маринов пое ръководството на „ Аспарухово “ за втори мандат , откакто гласоподавателите му гласоподаваха доверие още на първи тур на изборите.

Споделя, че за него най-главният и главен приоритет е да продължи дейната работа с жителите . Благодари на всички поданици на регион „ Аспарухово “, които всекидневно подават сигнали, тъй като проблемите се откриват на място и се вземат решение по-бързо и по-адекватно.

Междувременно не престават инфраструктурните планове, стартирани през предходната и през тази година . Основно се работи в междублоковите пространства към Руските блокове, по ул. „ Кап. I сан Купов “ на Галата, ул. „ Крайбрежна “ има довършителни работи и в Ракитника се работи по основната улица. Всички тези поправки следва да приключат доникъде на декември месец.

„ Аз и основният инженер всекидневно сме на обектите, непрекъснато контактуваме с компаниите – реализатори. Има доста нередности, стремим се да ги отстраняваме. Граждани също дават положителни хрумвания, които в случай че е допустимо ги включваме. Имаме предпочитание няколко индивида със лични сили и средства последователно да създадем видеонаблюдение в подлезите, тъй като непрекъснато има вандалски прояви. На пасарелката бяха поставени камери от жители. Откакто са там няма прояви. Изчистени са асансьорите, няма надраскано и счупено, а преди този момент похищенията бяха всекидневие “, сподели Маринов.
Той напомни, че предходната година всички детски площадки в региона са били боядисани и освежени благодарение на чиновници на администрацията. Като доброволци обаче се присъединили малко на брой от квартала. Наскоро обаче група жители боядисали и ремонтирали спирка в региона.

„ Районните администрации във Варна нямаме личен бюджет, ние сме вторичен разпоредник. Проблем са вандалските прояви и възобновяване на счупеното. Надявам се новият Общински съвет и новото управление на Община Варна да имат това поради и в случай че има такива ремонтни групи, които могат да реагират. Сега има група към едно от общинските предприятия за обикновени поправки, само че те нямат материали, всичко става с подръчни средства. Дори една скамейка, в случай че се счупи, те идват, само че нямат летви. Сега дървените мостчета в парка са изгнили, счупени, само че нямаме никакви материали с какво да ги възстановим. Ако има някакъв бюджет, да можем да реагираме районните кметове и основните ни инженери, тъй като ние сме най – осведомени и всекидневно контактуваме с жителите, които ни споделят къде има проблем. Ако можем бързо да реагираме, хората ще видят, че нещо се случва. Тях ги нервира строшен знак, скамейка, плочка, а ние не можем да реагираме. С месеци чакаме застрахователи, някой да пристигна да го оправи, а то няма кой. Много неща се направиха във Варна. Последните шест години регионът радикално преобрази визията си, само че за жалост ние не можем да запазим, опазим и поддържаме това, което сме създали, а какво остава да продължим напред. Поддръжката зависи също и от нашето съзнание, просвета. Ако някой вижда, че се счупи нещо и подава сигнали, ние сме признателни и в случай че можем реагираме незабавно “, сподели Маринов.
Районният кмет е безапелационен в желанието си „ Аспарухово “ да се развива и да не остане на същото равнище .

Според него най-важният инфраструктурен план, с който наложително би трябвало да се заемат, е пътят за Галата .

„ Има план, търси се финансиране. Надявам се Община Варна да откри опция да ремонтира пътя. Цел е да продължим с възобновяване на междублоковите пространства, тъй като това се вижда от жителите и мястото, където живеят, придобива нов образ. Ще бъдат доста по – щастливи и към блоковете ще бъде доста по – прелестно за живеене. Другият план, по който би трябвало да продължи работа, е за парка. Също е доста значима част от развиването на региона и на цяла Варна. Едно от местата, където можеш непосредствено да се докоснеш до море е Аспарухов парк, защото е на равнището на канала и на плажа. Има невероятни дадености, които би трябвало да се употребяват и да се обновят, тъй че да може освен жителите на региона, а и от целия град и гостите на Варна да идват и да посещават парка. Ремонтираме и рибарското населено място като това става на два стадия. В момента се осъществя първият. Изгражда се информативен център, алея с места за отдих. Вторият стадий ще е продължение изработката на рибарското пристанище и инфраструктурата му и стадиони за плажни спортове, с което ще могат да се притеглят тимове за държавни шампионати. Трябва да наблегнем и на инфраструктурата в Галата, защото сме им длъжници. “
Маринов не планува кадрови промени в администрацията си.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР