Всички пенсионери, които получават в момента 50 лв. допълнително, ще

...
Всички пенсионери, които получават в момента 50 лв. допълнително, ще
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Добавката от 50 лв. влrза в резмера на пенсиите

Всички пенсионери, които получават сега 50 лева в допълнение, ще продължат да ги получават без това да става всеки месец с решение на Министерския съвет, заяви на брифинг министърът на труда и обществената политика в служебния кабинет – Гълъб Донев.

" Това беше един от претекстовете да влязят трайно в размера на пенсиите. Работихме да създадем и по-предвидима и трайна политика, да създадем пенсиите по-адекватни и повече български пенсионери да излязат от линията на беднотия ", изясни Гълъб Донев.

Няма да има пенсионер, който да не получи приблизително 12,5% нарастване на пенсията от 1 октомври, увери той. Добавката от 50 лева ще бе инкорпорирана в размера на нарастването, изясни служебният обществен министър.

От 1 октоври всички пенсионери с приходи под линията на беднотия, ще дъдат допълнени със обществена помощ, добави Донев. По-рано през днешния ден за тази добавка заяви и финасовият министър Асен Василев.

Служебният обществен министър уточни, че за установяване на линията на беднотия ще се вземат данните на Евростат.

„ Изваждаме от беднотия всички, няма да има пенсионер, който да получава приход под линията на беднотия. Това няма да докара до отпадане от енергийно подкрепяне “, означи още Гълъб Донев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР