Всички пенсии ще се увеличат с 5,7 на сто от

...
Всички пенсии ще се увеличат с 5,7 на сто от
Коментари Харесай

Приеха окончателно бюджета на ДОО, какви ще са пенсиите догодина?

Всички пенсии ще се усилят с 5,7 на 100 от 1 юли 2019 година. Оттогава минималната пенсия става 219 лв., а таванът на пенсиите 1200 лв.. Това планува бюджетът на Държавното публично обезпечаване за 2019 година, признат дефинитивно от Народното събрание.
 

Максималният застрахователен приход от 2019 година ще се увеличи от 2600 до 3 хиляди лв.. От опозицията възразиха против предлагането на ръководещите. Хасан Адемов от Движение за права и свободи настоя оптималния застрахователен приход да се замрази.
 
„ За да има предвидимост, бистрота и опция сериозните компании, които гласоподават за вас, да не бъдат излъгани “, сподели Адемов.
 
През 2019 самоосигуряващите се лица ще се обезпечават към този момент на 560 лв.. Земеделските производители и тютюнопроизводителите от 2019 година ще се обезпечават на 400 лв. вместо сегашните 350 лв..
 
Управляващи и съпротива бяха на разнообразни позиция по отношение на минималния застрахователен приход. Светла Бъчварова прикани да се замрази сумата на която се обезпечават стопаните:-->
 
„ Увеличаването на минималния застрахователен приход води до отпадане на аграрни стопани всяка година от подкрепяне и от обезпечаване. Около 40 000 са земеделските стопани, които се обезпечават. Повярвайте ми, след тази стъпка, за втора поредна година 50 лв. нарастване, през идната година ще бъдат още по-малко “.

Минималният дневен размер на компенсацията за безработица се резервира на 9 лв.. Управляващото болшинство не одобри предлагането на Българска социалистическа партия за преизчисление на пенсиите. Аргументите на Светла Ангелова от ГЕРБ:
 
„ Защо вие, когато управлявахте, не предложихте преизчисляване на всички пенсии с приход от предходни години. Защо тогава не го направихте? Ние знаем, че вие сте царе на популизма, на банкрутите и дефицитите “.
 
Не беше признато предлагането на Българска социалистическа партия да се усили компенсацията за майчинство. И през 2019 година то остава 380 лв..
 
Това е реален проект на осигурителната система, заключи общественият министър Бисер Петков.
 
„ Пенсиите от началото на идната година ще се пресмятат по нов метод, който ще улесни бъдещите пенсионери при практикуване на правото им на пенсиониране и по-тясно ще обвърже осигурителните права с осигурителния принос “, сподели министър Петков.
 
Средният размер на пенсията през идната година ще бъде 386 лв..
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР