Всички пътници, пристигащи със самолет в САЩ, които са били

...
Всички пътници, пристигащи със самолет в САЩ, които са били
Коментари Харесай

САЩ нащрек за пътници с ебола на пет летища в страната

Всички пасажери, идващи със аероплан в Съединени американски щати, които са били в Уганда през 21 дни преди идването си, ще бъдат ориентирани към едно от петте американски летища за засилен скрининг за ебола, заяви посолството на Съединени американски щати в Уганда.

От четвъртък (6 октомври), пасажерите се насочват към летище JFK в Ню Йорк; Международно летище Либърти в Нюарк, Ню Джърси; Международно летище Хартсфийлд-Джаксън Атланта; Международно летище Чикаго О`Хеър; или интернационалното летище Дълес във Вашингтон, окръг Колумбия.

Понастоящем няма случаи на ебола в Съединени американски щати и „ рискът от ебола в страната сега е невисок “, споделиха от посолството. Нито една самолетна компания не лети непосредствено от Уганда до Съединени американски щати, съгласно здравен съвет, оповестен от Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати (CDC), само че „ пътуващите от или преминаващи през засегнатите региони в Уганда могат да влязат в Съединените щати с полети, свързващи от други страни. ”„ CDC работи в тясно съдействие с Министерството на здравеопазването на Уганда, Световната здравна организация (СЗО) и други сътрудници, с цел да поддържа отговора на тази зараза “, се споделя в известието на организацията.

В Уганда има 63 доказани и евентуални случая на ебола, в това число 29 смъртни случая, заяви генералният шеф на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР