Всички партии в парламента излязоха с декларации за 24 май,

...
Всички партии в парламента излязоха с декларации за 24 май,
Коментари Харесай

24 май в парламента - самоизтъкване и пожелания за "уютна удовлетвореност"

Всички партии в Народното събрание излязоха с заявления за 24 май, ГЕРБ се похвалиха със свършеното от тях в областта на образованието и европредседателството, а останалите се обърнаха към славното ни минало.

По време на европредседателството демонстрираме, че освен сме част от европейското семейство, а наследници на тези, които сътвориха нашата книжовност, сподели депутатът от ГЕРБ и ръководител на просветителната комисия Милена Дамянова в декларация от името на партията. " За ГЕРБ това е денят, в който още веднъж ще напомним, че образованието е приоритет в нашата управническа стратегия и ние ще продължаваме да го отстояваме ", съобщи тя и напомни, че от опозицията дадоха закона за учебното и предучилищното обучение на Конституционния съд, който не откри нищо противоконституционно в него.

" И дано помним написаното от Черноризец Храбър: " Бог е дал разсъдък на славяните, комуто популярност и чест, и власт, и потомство в този момент и постоянно в безкрайните епохи, амин ", приключи Дамянова.

A aко учениците на Кирил и Методий бяха убити?

България на княз Борис I е тази страна, в която славянската книжовност и книжнина пускат дълбоки корени, напомни депутатът от Българска социалистическа партия Тома Томов в декларацията. Той описа историята на основаването на славянската книжовност и добави, че откакто умират светите братя Кирил и Методий, учениците им са били преследвани и за доста от тях тази борба е била изгубена.

" Ако тези хора са били убити, евентуално друга щеше да е ориста на нашата страна и на нашата нация. Част от оживелите възпитаници на Кирил и Методий се насочат към нашата страна. Тук стартира чудото ", сподели Тома Томов

Езиковата промяна на Патриарх Евтимий

" Народността не чезне, там гдето знанието живей ", само че къде е знанието и къде е народността, запита се депутатът от " Обединени патриоти " ( " Атака " ) проф. Станислав Станилов. Той напомни, че българският литературен език е проникнал в Русия, Румъния и Сърбия, и прикани за реверанс към паметта на великите държавници на Първото и Второто българско царство, които настойчиво и поредно са защитавали писмеността и книжовността на българите. Станилов обърна внимание, че нищо не се знае за езиковата промяна на Патриарх Евтимий. Според него езикът който се приказва в Украйна и Русия, е доста по-близък до старобългарския от нашия.

Животът не е битка, не е война за власт, а е познание, нравственос, хармония и смисъл

" Утрешният ден е най-истинският по своята същина и най-красивият по своята въплътена концепция, общобългарски празник. 24 май е празник на просветените хора, които от епохи построяват устоите на нацията и възпитават поколенията ", сподели Ерол Мехмед от името на Движение за права и свободи. " Пожелаваме на 24 май съзнанието ви да е в уютна задоволеност, тъй като празникът е същински, насладата ни е същинска и не избледнява в годините, а детската усмивка е красива и изцяло естествена. В такива дни животът не е битка, не е война за власт, а е познание, нравственос, хармония и смисъл! ", приключи Мехмед.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР