Всички партии в 46-тия парламент са единодушни, че този път

...
Всички партии в 46-тия парламент са единодушни, че този път
Коментари Харесай

Партиите са единодушни, че този път трябва да има редовен кабинет

Всички партии в 46-тия парламент са единомислещи, че този път би трябвало да има постоянен, постоянен кабинет. Президентът Румен Радев съобщи, че няма да бави връчването на мандата. В същото време спечелилите от " ИТН " потвърдиха, че ще одобряват мандата и ще подходят оптимално отговорно към съставянето на кабинет в разговор с партиите " Демократична България " и " Изправи се.БГ! Ние идваме! ".

В първия ден на 46-тия парламент президентът Румен Радев не насочи обръщение от естрада в пленарната зала. Пред публицисти напомни, че чака да бъде основано устойчиво държавно управление.

" Аз съм уверен, че политическите партии в Народното събрание ясно осъзнават своята отговорност да излъчат постоянен кабинет, това е най-важното все още. България не може да си разреши да пилее повече историческо време. Трябва да имаме кабинет и то кабинет и необятна парламентарна поддръжка. Днес е денят на надежтата, който всички чакахме ", сподели президентът Радев.

Служебният министър председател чака час по-скоро образуване на непрекъснат кабинет. Засега не разяснява дали в него може да има министри от служебния кабинет.

" За персони не мога да приказвам, мисля, че това, което чакаме сега, е държавното управление да бъде основано на база на цели, въз основата на стратегия, въз основата на това, което е значимо за българските жители и за бъдещето на България ", сподели служебният министър-председател Стефан Янев.

Управляващата партия " ИТН " направи, както и даде обещание към този момент, да декларира какво ще прави, в Народното събрание и където му е мястото.

" Самият факт, че тук участва Министерски съвет за разлика от предишния път значи, че хората, които сега стоят тук, не се срамят да застанат пред нас. Когато президентът Първанов, ааа... когато президентът Радев даде мандат, ние ще предложим кабинет. В идващите 14-15 дни, в случай че авансово декларираните заявления за смяна на страната, а не за предпочитание за постове са правилни, би трябвало да има държавно управление. Ако няма - вероятността да отидем на предварителни избори е огромна ", сподели Тошко Йорданов от " ИТН ".

От ГЕРБ обявиха, че ще бъдат мощна съпротива, само че не на ръководещите, а на хаоса и бездействието. Потвърдиха, че няма да поддържат кабинет без да е ясно кой носи политическа отговорност, тъй като знаят, че приключват с провал.

" След неуспеха на 45-тия парламент да излъчи ръководство на страната сме изправени пред опцията България да се ръководи от болшинства по ползи, в които отговорността за ръководството на страната няма да се носи от политическо водачество. България е имала подобен вид кабинети на Беров и на Орешарски ", сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

От Българска социалистическа партия желаеха устойчиво държавно управление, и препотвърдиха казаното от тях, че са подготвени да вършат кабинет, в случай че се стигне с мандат до тях.

" Ако първите два мандата не съумеят и в случай че президента реши да връчи третатата последна опция на нас да предложим цели върху които да стъпим - транспарантни диалози за тя, основаване на кабинет, в който да бъдат поканени и министри от служебния кабинет и да подсигуряваме непоклатимост на страната и сигурност на хората ", сподели ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

От " Демократична България " чакат диалозите с " ИТН ". Готови са за разговор по целите си.

" Защото имаме вяра, че всеки тук е родолюбец, че всеки тук е подготвен. България да тръгне напред и водени от тази религия, ще беседваме с всички. В дух на разговор върху тези цели ние ще търсим ръководство и дано се опитаме да го създадем, както се споделя " Господ да ни е на помощ " ", сподели Христо Иванов от " Демократична България ".

Движение за права и свободи не изключиха ръководство на малцинството, само че при изискване на почитание и разговор.

" Ако сменяем едно безвремие с друго безвремие, няма смисъл да си губим времето. Ако вместо от джипката от тв приемника чакаме какви са достиженията на ръководещите, няма смисъл да си губим времето. И всички, които поемат ръководството, би трябвало да знаят - няма време ", сподели ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Сменилите името си като парламентарна група на " Изправи се БГ! Ние идваме! " са подготвени на диалози за кабинет.

" И дано се знае, че в мига, в който някой се обърка, че тук сме за реалити формат, че тук сме за обществен опит, че тук сме за фейсбук или за малкия екран " прави силата ". За тънки партийни сметки, за замяна, за партиен инжинеъринг, ние ще излезем на площадите ", сподели ръководителят на " Изправи се.БГ! Ние идваме! " Мая Манолова.

Кога ще стартират диалозите сред партиите за държавното управление и какъв брой транспарантни ще бъдат те, следва да разберем.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР