Всички партии се конфронтирахме по време на предизборната кампания, особено

...
Всички партии се конфронтирахме по време на предизборната кампания, особено
Коментари Харесай

Делян Добрев: Нямаме претенции за премиер и министри, да надскочат егото си

„ Всички партии се конфронтирахме по време на предизборната акция, изключително ние и „ Продължаваме Промяната ”. Трудно ще седнем на една маса. Затова имаме тактика - считаме, че непременно би трябвало да има държавно управление “, разяснява Делян Добрев от ГЕРБ пред Нова ТВ.

„ За да не торпилираме договарянията през цялото време, като седнем хора, които не можем да се гледаме, по тази причина желаеме да ни оказват помощ посредници. Хора, които не са в спор нито с нас, нито с „ Промяната ” или „ Демократична България ”, с цел да се опитаме непременно да съставим кабинет ”, разясни още политикът.

Добрев препотвърди, че от ГЕРБ са подготвени на всевъзможни взаимни отстъпки, нямат никакви условия или червени линии, единствено и единствено страната да има държавно управление.

„ Хем не можем да се гледаме, хем сме подготвени да създадем компромис ”, сподели шеговито той.

„ Всяка партия може да каже на посредниците, в случай че не желае на нас, кое ѝ е най-важното в програмата. Например, Демократична България споделя „ най-важна ни е правосъдната промяна ”, а ние сме подготвени да приемем правосъдната промяна във типа, в който я желаят. Само и единствено да има кабинет ”, изясни още той.

„ Къде е тази корупция? Къде е? Година и половина потвърдиха ли най-малко една корупционна договорка? Аз не желая да споделям в този момент нищо, с цел да не се скараме с евентуални сътрудници. Но ние показахме фактури за газа на „ Промяната ”, с които се ощетява страната. Но поставям точка ”, разяснява Добрев.

Относно Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево ”, той сподели: „ Нищо не извадиха. Това беше един огромен балон. От 30 камиона, които влизат с краставици, домати и други - 29 отиват в Европа и се изследват и там. Тоест, 10 години са минали и никой в цяла Европа не е намерил проблем с това контролно-пропусквателен пункт и тази лаборатория ”, е неговото мнение.

Добрев е безапелационен: „ Ако желаеме да има държавно управление, би трябвало да спрем да приказваме за тази корупция, в която ни упрекват, само че не можаха да намерят нито една корупционна договорка. Ние също се усещаме афектирани, че нашето име се свързва с корупция. Къде е корупцията? Къде са чувалите от автомагистралите? Къде са всички нелепости, които изговориха ”, пита политикът.

„ Нямаме искания за министър председател, нямаме искания кои ще са министрите. Най-важното е тези партии да надскочат егото си и да стартират договаряния. Не би трябвало да започваме с имената ”, добави той. И посочи, в случай че опитът на ГЕРБ за сформиране на кабинет не успее, виновността няма да е тяхна.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР