Всички партии от коалицията без ИТН няма да подкрепят КариманскиВ

...
Всички партии от коалицията без ИТН няма да подкрепят КариманскиВ
Коментари Харесай

Андрей Гюров: Битката за БНБ доведе до разцепление в коалицията

Всички партии от обединението без Има Такъв Народ няма да поддържат Каримански

В Политическа партия през цялото време на влизане в ръководството дадохме поръчка, че сме тук с дела, по тази причина издигнахме и кандидатурата за шеф на Българска народна банка, знаехме, че това е виновна позиция и ние бяхме поели своите отговорности. В момента виждам, че се получи една много сериозна борба, която за жалост докара до разединение в обединението. Нашето предпочитание беше да има единна кандидатура, само че не бяхме подкрепени в зала.

Това сподели ръководителят на ПГ на "Продължаваме смяната " Андрей Гюров пред бТВ, който се отдръпна от конкуренцията за гуверньор на Българската национална банка (БНБ).

Във фейсбук профила си Гюров написа, че се отдръпва от конкуренцията, в която взе участие против Любомир Каримански от "Има подобен народ " с думите, че се е получило "фактическо разединение на ръководещата коалиция ".

Винаги сме поставяли отговорностите над постовете и взехме решение, че изтеглянето на кандидатурата е верният ход, с цел да дадем късмет да се откри персона в съвещания с обединението и останалите парламентарни сили да се откри сплотяваща кандидатура.

Видяхме, че Каримански не съумя да завоюва поддръжката на останалите съдружни сътрудници. Всички партии от обединението без Има Такъв Народ няма да поддържат Каримански, оставяме на нашите сътрудници да решат дали този значим пост би трябвало да се реши от ръцете на опозицията.

Стабилността на държавното управление е по-важна от самия пост, посочи Гюров.

Това, че няма да подкрепим господин Каримански е обвързвано не с неговия професионализъм, това което ни тормози е, че той идва от българския банков бранш, а това не се гледа с положителни очи, когато се избира гуверньор на Българска народна банка - една самостоятелност би била по-полезна в този случай. В полемиките видяхме, че нещата които ние поставихме в центъра на отговорностите за идващия мандат за гуверньор, а точно битката с корупцията, изчистването на проблемите с прането на пари, дейности в посока приемане на България в еврозоната, това не бяха неща, които бяха залегнали в концепцията на Каримански. Това са и аргументите, заради които ние поддържаме една нова процедура, в която да се откри претендент, който слага тези цели в центъра на неговата идея, добави още Гюров.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР