Всички партии играят ритуален танц - кой ще е виновен

...
Всички партии играят ритуален танц - кой ще е виновен
Коментари Харесай

Станишев: Партиите играят на детска градина. Нинова да подаде оставка

Всички партии играят обреден танц - кой ще е отговорен да няма държавно управление, играят на детска градина, трансферират си топката. Ако през 2001 година страстите бяха победили, България нямаше да е член на Европейския съюз през 2007 година

Това съобщи президентът на ПЕС и някогашен водач на Българска социалистическа партия Сергей Станишев в коментар на политическата обстановка у нас след следващите парламентарни избори.

" Четвърти избори за 18 месеца - това е скандално, това е тежка диагноза за политическата и партийната ни сиситеми. Сега или наприолет след пети избори, не трансформира кардинално обстановката. Всички партии играят сякаш един обреден танц - да обвинят някой различен, че не е формирал държавно управление. " Продължаваме промяната " и " Демократична България "  няма да работят с ГЕРБ, разчитайки, че тя ще се износи и зимата ще падне. ГЕРБ дава оферта, само че наподобява в изолираност... Хората оакват решение на проблеми - инфлацията, обществената отбрана. За това е необходим парламент ", съобщи Станишев в ефира на бТВ.

" Играят си игра с огъня, към този момент виждаме под 40% интензивност. Първата партия е с 9% легитимност от имащите право на глас, Българска социалистическа партия - с 3. Всеки трансферира топката, в това число към президента ", продължи Станишев.

По отношение на личната си партия, той уточни:

" Българска социалистическа партия падна до историческо дъно. В тази ситуция този въпрос някак си би трябвало автоматизирано да се взема решение... Когато предлагаш едно и също поред и хората не го харесват, би трябвало нещо да промениш ", уточни. 

А на уточняващ въпрос би трябвало ли водачът Корнелия Нинова да подаде оставка, бе безапелационен: " Да, естествено ".

" Вече не става дума за външна страна която сме изгубили, а за корав електорат. Българска социалистическа партия е изпаднала в една шизофренна обстановка - ние сме срещу наказания, само че сме в държавно управление, което ги наложи и изнасяме оръжие за Украйна през Полша ".

Станишев също счита, че войната на Нинова с Румен Радев също е навредила на представянето на партията, откакто социалистите всеобщо гласоподават за президента и го поддържат. " Повтарящото се година и половина напрежение единствено обърква хората ", уточни президентът на ПЕС.

А в коментар за оповестеното си отдръпване като ръководител на европейските социалисти, добави: От 11 години съм президент на ПЕС, което е връх. Да си президент има две условия - персонален престиж и да имаш партия която е мощна на национално равнище. А с 9% (от гласувалите) не изглеждаш доста мощен ".

По тематиката с Украйна в НАТО, Станишев показа мнението на Румен Радев.

" Ако в този момент Украйна влезе в НАТО, значи НАТО да се включи във война " - съобщи.

" Трагедията е голяма, както за украинския народ по този начин и за съветския - умират десетки хиляди бойци, цивилни, има бежанци. В крайна сметка постоянно се стига до политическо решение ", добави той. Надявал се това да стане скоро. " В момента промишлеността на Европа е пред колапс поради скъпите енергийни цени и недостигът на ток. Както Германия направи 100 милиарда пакет отбрана за бизнеса и хората, по този начин би трябвало да се направи и у нас. Не да си играят на детска градина ", добави президентът на ПЕС.

Коментари10 коментара
Моля, или се, с цел да участвате в диалога!
 Заглавие
Песента The Gambler е написана от Дон Шлитц през 1976 година И след това е записвана от разнообразни реализатори, в това число Джони Кеш. Кени Роджърс обаче е този, който съумява да направи песента сполучлива и разпознаваема.
20 5 Още КОментари Най-новоПрочети още

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР