Всички партии - част от предстоящата широка коалиция между ПП,

...
Всички партии - част от предстоящата широка коалиция между ПП,
Коментари Харесай

Зафиров: Всички преговарящи партии трябва да участват в бъдещия кабинет

Всички партии - част от идната необятна коалиция сред Политическа партия, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България, е редно да вземат участие в бъдещия кабинет със свои политически представители.

Това съобщи пред Българска национална телевизия заместник-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров.

Според него по този метод ще се подсигурява осъществяването на съдружното съглашение и на управническата стратегия.

" От Българска социалистическа партия дефинираме хода на диалозите до момента като градивен и добър. С огромна степен на убеденост считаме, че е заложен четиригодишен небосвод на идващото ръководство и считаме, че ще бъде сполучлив. " - сподели още Зафиров.

Той посочи, че има забележим консенсус по въпросите за битката с корупцията, слагането на националните ползи над всичко и за построяването на нов облик на България.

Според Зафиров Българска социалистическа партия няма причина да се тормози за бъдещето си след вероятно ръководство в коалиция с десни партии.

Той посочи, че по време на договарянията социалистите пазят най-вече обществения вектор в политиката и е задоволен, че огромна част от предложенията им срещат схващане - изключително в ограниченията, заложени за първите 100 дни на ръководство.

Според Зафиров е хубаво, че се договаря за 4 годишен мандат, тъй като това дава действеност и опция на партиите да създадат компромис като отсрочат противоречивите си оферти за по-късен стадий.

Заместник-председателят на Българска социалистическа партия подсети, че това е първият кръг от договаряния. В тях партиите набелязват политиките, по които имат консенсус.

Теми, за които няма съгласие, отиват в лидерския модул на договаряния и там ще се търси тяхното решение.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР