Всички опити за атаки с дронове и тежка артилерия срещу

...
Всички опити за атаки с дронове и тежка артилерия срещу
Коментари Харесай

Руската армия е отразила всички атаки на украинските сили срещу Запорожката АЕЦ

Всички опити за офанзиви с дронове и тежка артилерия против град Енергодар и Запорожката АЕЦ през миналата нощ и тази заран са отблъснати от съветските системи за противовъздушна защита.

Това съобщи членът на основния съвет на военно-гражданската администрация на региона Владимир Рогов, представен от ТАСС.

" От нощес украинските сили нападат Енергодар. В навечерието на съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации поради ударите по Запорожката АЕЦ, украинските сили се пробват да обстрелват мирния град и Запорожката атомна станция с реактивни системи за залпов огън, тежка артилерия и ударни дронове. Благодарение на противовъздушната защита на РФ всички ракети и дронове на съперника са унищожени. Огневите позиции на вражеската артилерия се подлагат на контрабатареен огън ", написа Рогов в Telegram-канала си.

В ефира на съветския " Първи канал " той добави, че украинските управляващи готвят огромна провокация на територията на Запорожката АЕЦ, с цел да шантажират Европа със опасността от нуклеарна злополука.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР