Всички опасни престъпници да бъдат преместени в един затвор при

...
Всички опасни престъпници да бъдат преместени в един затвор при
Коментари Харесай

Цацаров: Всички опасни престъпници - в един затвор

Всички рискови нарушители да бъдат преместени в един затвор при извънредно строга защита, с цел да се пресекат опитите им за бягството. Това предлага основният прокурор Сотир Цацаров, представен от bTV.

„ Крайно време е да се мисли най-малко най-опасните лишени от независимост, имам поради тези с най-тежък режим, да бъдат съсредоточени в един затвор с извънредно непоколебим режим. Няма нищо неприятно и неправилно да кажем, че би трябвало да се забрани всякакво внасяне на предмети извън, с изключение на тези от първа нужда ”, сподели той.

„ Необходим е надалеч по-строг режим в местата за отнемане от независимост от досегашния ”, счита Цацаров.

По думите му главната причина за бягството на двамата рецивидисти Владимир Пелов и Радослав Колев от Софийския затвор е слабата защита. Цацаров даде за образец места, където един надзорник дава отговор за 49 пандизчии.

„ На второ място, надзирателският труд е доста ниско заплатен и митингите на надзирателите са изцяло основателни. Ниските заплати са причина още за незаети места, за голямо текучество, даже и за корупционни практики ”, разяснява основният прокурор.

„ На трето място, местата за отнемане от независимост от дълго време са отвън естествените стандарти за сигурност и това рано или късно е щяло да се случи ”, сподели още той.

Според Цацаров през последните 10 години непрекъснато се приказва за правосъдна промяна, само че никой не помисля за промяна в местата за отнемане от независимост, която съгласно него не е толкоз комплицирана, колкото правосъдната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР