Всички очаквания са за един много добър зимен сезон. През

...
Всички очаквания са за един много добър зимен сезон. През
Коментари Харесай

Румен Драганов потвърди: Очаква се един много добър зимен сезон

„ Всички упования са за един доста добър зимен сезон. През зимата с изключение на ски имаме и балнео и уелнес, културен туризъм “, сподели шефът на Института за разбори и прогнози Румен Драганов в предаването „ Тази събота “ по бТВ.

По думите му зимният сезон ще бъде по-добър от предходната година.

„ През януари имахме 700 000 влезнали от чужбина, което не се беше случвало и през 2019 година Ние се движехме с растежи по отношение на 2019 година Тази година виждаме какво е: октомври и ноември са доста мощни месеци за туризма. Самолетите, които идват към София са цялостни с туристи. След пандемията хората потеглиха да пътуват “, сподели Драганов.

„ Студентите са много практични и рационални. Те наемат една вила, все едно за какъв брой време, само че като я разделят на 25 души им излиза много на сметка. Някой заведения позволяват да се внесе алкохол от вън. При някои студенти има изхвърляния и се хващат на едни по-скъпи екстри “, добави той.

за зимния сезон: Имаме 27% повече туристи от предходната година

Въпреки топлото време, което имахме, сезонът се развива чудесно, съобщи той

Според него кувертите за студентския празник са с 50% по-евтини от тези за Нова година. „ Те са преференциални към 30-40 лв. “, изясни Драганов.

„ Чужденците остават доста удовлетворени. В Гърция е доста по-скъпо, в сравнение с у нас. 1,2 млн. българи отиват в Гърция и 1,2 млн. гърци идват в България “, сподели той.

„ Най-важното е туристите да се доверяват единствено на търговци, които работят на ярко и могат да бъдат разпознати, а не да вършат резервация през обществените мрежи, каквито виждаме. Много постоянно се стига до измами, когато контролните органи не могат да се намесят “, съобщи Габриела Руменова от платформата ''Ние потребителите''.

„ Ако вършим резервация през туроператори или туристически сътрудник наложително би трябвало да го проверим, дали е регистриран. Това можем да го създадем на уеб страницата на Министерството на туризма, където има указател на тези сдружения. Трябва да проверим дали има годна застраховка – професионална отговорност “, добави Руменова.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР