Всички общински лечебни заведения са застрашени от фалит при увеличението

...
Всички общински лечебни заведения са застрашени от фалит при увеличението
Коментари Харесай

Болници фалират заради скока на минималната заплата от 1 януари?

Всички общински лечебни заведения са застрашени от банкрут при нарастването на минималната заплата на 510 лв. от 1 януари. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ ръководителят на Управителния съвет на Сдружението на общинските лечебни заведения доктор Неделчо Тотев.

„ Ние не сме срещу повдигането на минималната работна заплата, само че обстановката е такава, че при всяка такава смяна при закрепени доходи, които лечебните заведения имат опция да генерират, растежът в разноските е по-висок от средствата, които получават от НЗОК. 83% от приходите отиват за Фонд „ Работна заплата “. Ако вдигнете с 10 % разноските, няма по какъв начин лечебните заведения да устоят “, разясни доктор Тотев.
„ Хората виждат какво е положението на лечебните заведения, в които получават медицински услуги. Всяко изказване в медия, че болничното заведение умира, я обрича да затвори порти. Така се беше случило с едно друго лечебно заведение “, добави той.
След като водещият Антон Хекимян го пита за коя болница става въпрос, той сподели „ знаете в Поморие какво се случи “.
„ Тогава потеглиха незабавни ограничения, с цел да се избавя болничното заведение. Кметът направи непостижими старания. Имаше срещи с вицепремиера Томислав Дончев. Сега поставят старания да изтеглят голям заем, с цел да се оздрави лечебното заведение. Не мисля, че е редно това да се случва “, разяснява доктор Тотев.
Тези лечебни заведения си имат оборот, какъвто са имали преди десетина години. По конституция страната има ангажимент, който е безвъзвратен. Тя би трябвало да обезпечи налична здравна помощ на популацията на цялата страна “, сподели още шефът на Управителния съвет на Сдружението на общинските лечебни заведения.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР