Всички общински детски градини имат готовност да отворят на 4

...
Всички общински детски градини имат готовност да отворят на 4
Коментари Харесай

Детските градини са в готовност да отворят от понеделник

" Всички общински детски градини имат подготвеност да отворят на 4 януари ", съобщи пред БНР заместник-кметът на София доцент Тодор Чобанов. Той увери, че са обезпечени дезинфектанти и нужните персонални защитни средства за личния състав, а на пространствата е осъществена цялостна стерилизация. По думите му сега 4% от личния състав на столичните детски градини е с позитивен тест за Covid-19 или в карантина поради контакт със инфектирани.

Тодор Чобанов изясни, че при завръщане на децата в детската градина няма да е належащо да се показва записка от персоналните им лекари, тъй като това би довело до скупчване на родители при лекарите, което е преценено, че е рисково и по тази причина не се изисква подобен документ

" Родителите ще заявяват в свободна форма за липса на контакт със инфектиран ", уточни той и прикани родителите да наблюдават здравословното положение на децата си и да не ги водят в детските заведения при демонстрация на признаци на заболяване.

Във всички общински детски градини са извършени анкети с личния състав, в които те са декларирали предпочитание за имунизиране против ковид, заяви Чобанов:

" Мога да кажа, че има забележителен интерес към ваксиниране, само че точни данни не могат да бъдат посочени към момента, тъй като данните се обработват ".

Зам.-кметът разяснява отворено писмо до медиите от неофициалното обединяване „ Учители за безвредно обучение “, в което те показват безапелационното си противоречие за възобновяване на образователния развой от 4 януари:

" Придържаме се прецизно към разпорежданията на здравните управляващи. Да, до края на пандемията постоянно ще има риск, само че анализите сега демонстрират, че рискът е най-малък при съблюдаване на всички протоколи за безвредна работа. Вземаме всички ограничения, които могат да бъдат взети ".

Чобанов акцентира, че за всеки съответен случай преценката би трябвало да е на шефовете на учебните заведения и детските градини - това важи и за решението дали учениците от 1-ви до 4-ти клас да носят защитни маски в учебно заведение.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР