Всички общини, училища, сгради на държавни институции да сложат табели

...
Всички общини, училища, сгради на държавни институции да сложат табели
Коментари Харесай

ГЕРБ иска табели против комунизма и махане на символите на режима


Всички общини, учебни заведения, здания на държавни институции да сложат табели с надпис, че комунистическият режим и Българска комунистическа партия са противозаконни, и да отстранен всички техни знаци. В противоположен случай, шефовете на институциите да получават санкция в размер на една заплата.

Това предлага законопроект на за изменение и допълнение на Закона за оповестяване на комунистическия режим в Република България за незаконен, написа " 24 часа ".

" Комунистическият режим в България (09.09.1944 - 19.11.1989) и активността на Българска комунистическа партия се афишират за незаконни със закон, признат от 38-ото Народно заседание " е текстът, който би трябвало да бъде изписан на табелите. Те би трябвало да бъдат окачени на " фасадите или на видно място във всички публични здания, в които се обитават държавни органи, териториалните им звена, органите на локално самоуправление, културни институции, просветителни центрове, учебни заведения и университети ", гласи текстът на законопроекта.

Символите, които следва да бъдат отстранени, са такива, които възхваляват комунизма, комунистическия режим, Българска комунистическа партия и нейните ръководители. В противоположен случай шефовете на институциите ще бъдат глобявани с една брутна заплата. При последващи нарушавания санкцията ще бъде двойна. За това ще следи петчленна комисия.

След демонтирането им, те могат да бъдат предоставяни на Музея на социалистическото изкуство. Срокът за ремонт е един месец от приемането на закона, който следва да бъде гласуван от депутатите.

По-рано през ноември сходно предложение бе направено и от " Демократична България ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР