Всички областни пътни служби са предупредени още от вчера за

...
Всички областни пътни служби са предупредени още от вчера за
Коментари Харесай

АПИ и МВР обявиха, че са в готовност да се справят с пътната обстановка в страната

Всички регионални пътни служби са предизвестени още от през вчерашния ден за извършване на превантивни мероприятия против предстоящите снеговалежи в страната. Имаме подготвеност – готвим се за ниските температури и поледиците, снегът няма да е чак подобен проблем. Но като цяло службите са в подготвеност. Това разгласи инж. Михаил Рашков, шеф на Дирекция Пътно поддържане към АПИ на брифинг пред публицисти по отношение на настоящата пътна конюнктура в страната и предприеманите ограничения за предстоящите снеговалежи, съобщи кореспондент на Novini.bg

По думите му все още са налични 300 машини, защото поради обстановката повече не са нужни, само че въпреки всичко увери, че в подготвеност са още над 1000 машини, които биха могли да се случат ако ситуацията се утежни. Инженер Рашков добави още, че към 1200 души ще се грижат за ситуацията в страната.

,,Бих желал да насочва зов към всички участници в придвижването – дано постоянно да тръгваме добре готови, да се следи техническото положение на автомобила и би трябвало да пазим живота на всички към нас. Разбира се, ние ще подкрепяме придвижването, където е належащо. В тази връзка транспортни средства над 12 тона ще бъдат спирани, в случай че е належащо да се разчисти пътното платно. Знаете, денят е по-кратък, тъй че пешеходците да носят по-ярки и цветни облекла, с цел да бъдат забелязвани отдалеч'', съобщи на брифинга инсп. Илия Георгиев от "Пътна полиция ".

,,Служителите са вкарани в национална система за обявяване и подготвеност за възстановяване придвижването на пътищата на национално и районно равнище. Създадени са нужните координационни центрове. Нашите структури имат подготвеност да реагират, работим и с регионалните шефове, с кметовете на общините. Организацията от наша страна е създадена'', увери инсп. Георги Гатев от основна дирекция Пожарна сигурност и отбрана на популацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР