Всички области в страната са в тъмночервено, сочат данните на

...
Всички области в страната са в тъмночервено, сочат данните на
Коментари Харесай

Всички COVID области в България са тъмночервени

Всички области в страната са в тъмночервено, сочат данните на Националния център по заразни и паразитни заболявания. Това значи 5000 инфектирани на 100 000 население, и до неотдавна щеше да е мотив за нов локдаун. Новите ръководещи обаче обвързаха това и с броя приети в болница.

За следващ ден новозаразените са над 10 000 души, като има сериозен растеж и на приетите в болница - 5705, които при започване на Омикрон вълната не бяха толкоз доста, колкото при Делта. Всеки четвърти тестван е положителен.

Най-висока е заболеваемостта в столицата.

От през днешния ден влиза в действие и новия период на годност на зеления документ в Европейски Съюз. Той ще важи 9 месеца след слагането на последната доза - което визира към 90 000 българи. Остава неопределен обаче за тези, чиято последна доза е бустер.

Промяната на периода на документа важи единствено за пътешестване отвън Европейски Съюз - в България той продължава да важи.

Българското здравно министерство към този момент има и нови категоризации на зоните за страните в чужбина. Между 500 и 5000 на 100 000 население е алена зона и влизащите от такива страни могат да го създадат единствено със зелен документ или негативен PCR. А от " тъмночервените " страни се влиза със документ И PCR, в случай че не е налице и документ за бустер.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР