Всички обичаме вкъщи да ни ухае приятно, но някои не

...
Всички обичаме вкъщи да ни ухае приятно, но някои не
Коментари Харесай

Направи си сам натурален ароматизатор за дома - 8 идеи, с които ще ни ухае винаги приятно

Всички обичаме у дома да ни ухае прелестно, само че някои не сме почитатели на ароматизаторите, чиито състав, цялостен с химикали, си наподобява много стряскащ. А и не едно и две проучвания по тематиката удостоверяват вредата от тях, изключително при постоянна приложимост.
 Ето по какъв начин сами да си създадем най-уникалния мирис
Ето по какъв начин сами да си създадем най-уникалния мирис

За да ухаем както никой различен

Това обаче не значи, че би трябвало да се лишаваме от удоволствието обичаният ни мирис да се носи из стаите. Може елементарно и на ниска цена да си създадем сами ароматизатори в няколко съставки. Ето нашите оферти.

Свежест в бутилка

Пълним бутилка с разпръсквач с вода и две лъжици сода бикарбонат. Разклащаме енергично и по-късно прибавяме 4-5 капки от обичаното си етерично масло. Тази течност може да използваме за ароматизиране на пространства в продължение на няколко седмици.

Друг вид е да кипнем на котлона 250 мл вода, шепа прясна мента и сока от един лимон. Оставяме да се охлади и още веднъж използваме като спрей за ободряване на въздуха.
 Снимка 667967

Сух ароматизатор

Подобен резултат, само че без да е нужно сами да пръскаме, можем да реализираме и като смесим няколко супени лъжици сода бикарбонат с капки етерично масло. Количеството им е по наше предпочитание според от това какъв брой мощен желаеме да бъде ароматът. Смесваме добре в затворен съд, след което слагаме в дребен, железен съд на едно или няколко места вкъщи, от които да се разнася приятният мирис.

Памучни топки

Те дейно ароматизират всевъзможни миризми и още веднъж на помощ ни идват обичаните етерични масла. Капваме няколко капки от някой обичан мирис и слагам топките на няколко места вкъщи.

Домашен сапун

Всичко знаем какъв брой прелестно ухаят и по какъв начин от време на време ни е жалост да ги използваме по предопределение. Освен за къпане, от тях става и страховит ароматизатор за дома. За задачата би трябвало да минем през рендето едно малко парче и люспите да сложим в дребни торбички от памук или органза, които затваряме в горния край и слагаме на няколко места вкъщи.
 Снимка 667980

Ароматно желе

За да си създадем този гръмък ароматизатор би трябвало да оставим една чаша дестилирана вода да заври, след което да прибавим към нея три-четири пакетчета желатин и малко сладкарска багра. След като махнем от котлона и се поохлади, прибавяме 15-20 капки етерично масло. А когато желето стегна изцяло може да го сложим в чаша, буркан или различен съд по желание.

Омекотител и ароматизатор

Ако сме захласнати от аромата на омекотителя, който използваме за прането си, можем да си създадем домакински ароматизатор с него. За задачата би трябвало да кипнем на котлона литър вода и към 150 мл от обичания си артикул. След това оставяме да се охлади и смесваме с 300 мл алкохол. Тази течност може да използваме за пълнене на рома дифузери с ароматни пръчици.
 Снимка 667983

Течност за дифузер

Ако имаме празно шишенце, може елементарно да си създадем течност тъкмо по наш усет (и обоняние). Просто би трябвало да приготвим примес от 30% етерично масло и 70% базово масло (като слънчогледово или от сладостен бадем). Може да използваме и единствено обичаното си етерично масло, като към него добавим малко вода и алкохол (да, става и с водка), който ще подкрепи изпаряването на аромата, изяснява Showbizz Daily.
 Парфюм, одеколон, мирис и какво е количеството пръскания, което предлагат специалистите
Пръскаме ли прекомерно доста парфюм

И от какво зависи това

Неутрализатор на миризми

Тази ароматна течност се приготвя като смесим 200 мл вода, 2 чаени лъжици оцет, още толкоз захар, една пръчка канела и малко настъргани портокалови кори. Оставяме да кипне, с цел да се смесят ароматите, по-късно слагаме в шише с разпръсквач и пръскаме на воля.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР