Всички обичаме пържените картофи, но и знаем колко са вредни,

...
Всички обичаме пържените картофи, но и знаем колко са вредни,
Коментари Харесай

Най-лесните хрупкави картофи на фурна

Всички обичаме пържените картофи, само че и знаем какъв брой са нездравословни, по тази причина рядко посягаме към тях. Другият ни обичан вид са картофите на фурна, които обаче постоянно стават меки и не наподобяват изключително на пържени.
Има няколко трика, с които можете да извършите картофите на фурна хрупкави, да им добавите сос и да си визиите, че си хапвате пържени, без въобще да ви вредят.
 Рецепта за лесна торта без печене Рецепта за лесна торта без печене
Всички обичаме десертите, само че рядко имаме време да ги приготвим, изключително в случай че приказваме за торти. Трябва да печем блатове, да вършим кремов...
Днес ще ви дадем концепция за чудесни картофи на фурна, които можете да извършите за цялото семейство и всички доста да ги харесат. Към тях ще прибавим и един сос, в който можете да си ги топвате и да стане още по-вкусно!
Необходими артикули:
- 1 кг картофи
- царевичен грис
- 1 яйце
 Рецепта за нежни пържоли на фурна Рецепта за нежни пържоли на фурна
Пържолите са едно от обичаните неща за ядене, изключително през зимните месеци. Не всеки обаче умее да подготвя нежни пържоли, които се ра...
- 4-5 скилитки чесън
- червен пипер
- сол
- олио
Начин на подготвяне:
 Лесна рецепта за домашно пържено пиле Лесна рецепта за домашно пържено пиле
Често пъти си поръчваме пържено пиле от някой ресторант, без да знаем какъв брой елементарно можем да си го приготвим и вкъщи. Освен това можем д...
За да станат картофките хрупкави, тук идва на помощ царевичния грис, с който ще ги печем. В една дълбока паница изсипете царевичен грис, към който прибавете 2-3 ч.л. червен пипер и 3-4 ч.л. сол. В друга паница счупете и разбийте яйцето.
Нарежете картофите, както бихте ги нарязали за пържене. Потопете всички картофи в яйцето, а по-късно ги оваляйте в царевичния грис, с цел да може да залепне добре. Важно е тук да употребявате тава с допустимо най-голяма повърхност, тъй че картофите да са подредени един до различен, а не да са скупчени един върху различен. Когато се скупчат, те ще се задушат, вместо да се изпекат и да станат хрупкави. Когато наредите всички картофи, оваляни в яйце и царевичен грис, полейте с няколко суперни лъжици олио. Поставете задачите скилидки чесън сред картофите, което ще им придаде превъзходен усет и мирис.
Печете на мощно загрята фурна на 190 градуса, до момента в който не се опекат и не станат подготвени.
Сос: Можете да си извършите превъзходен млечно-чеснов сос, в който да топите готовите хрупкави картофки. Изсипете половин кофичка кисело мляко, прибавете чесън на прахуляк, сол и малко олио. Разбъркайте добре и да ви е сладко!
 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР