Всички обичаме да сме в компанията на хубава книга през

...
Всички обичаме да сме в компанията на хубава книга през
Коментари Харесай

Време за четене: В града на замечтаните кули

Всички обичаме да сме в компанията на хубава книга през лятото и за наше благополучие актрисата, сценарист и тълковник на аудиокниги Джулия Уелан ни предлага съвършения избор с дебютния си разказ „ В града на замечтаните кули “ на ИК „ Кръгозор “!

Елегантно, поетично и вълнуващо проучване на любовта, която се появява внезапно, която превзема сърцата, даже когато мозъкът има други планове, и която е по-силна от всичко.

Елинор Дъран, съветник по просветителна политика, идва в Оксфорд със стипендия „ Роудс “. В проектите й влиза да учи британска литература от 19. век, „ тъй като хубостта на поезията може да направи света по-добър “, и да изживее в града на замечтаните кули „ най-незабравимото премеждие в живота си “. Още първия ден получава необикновено примамливо предложение да работи за президентската акция на политическа звезда и дава обещание да се върне в Съединени американски щати незабавно след края на академичната година.

Надява се на прелестни дни в мечтания университет, до момента в който едно „ плиткоумно конте “ с бърз език и още по-бърза кола не унищожава облеклата й... А когато схваща, че обичаната й професорка, поради която е пристигнала, ще бъде заместена от някой си Джейми Дейвънпорт, и вижда на катедрата „ плиткоумното конте “, тя взема решение, че престоят й в Оксфорд няма да бъде това, което си е представяла.

Ела не подозира, че животът ще й предложи доста повече от премеждие, тъй като Джейми се оказва освен интелигентен, само че и извънредно харизматичен мъж, който обаче крие нещо от нея...

Сред старите стени на вековни здания и в скритите кътчета на библиотеката тя учи освен викторианските стихове, само че и поезията на любовта. Научава доста за виното, за прелестта на споделената вечеря и за това, че не можеш да планираш бъдещето си. Понякога животът просто ти се случва и би трябвало да го живееш...

Ела е сложена пред сложен избор: да се върне и да продължи политическата си кариера или да остане с Джейми и да премине през тестване, за което въобще не е била готова.

С проницателен и хубав език романът е впечатляващ дебют на Джулия Уелан. Неговият огромен капацитет е видян от филмовите продуценти, които купуват правата на книгата още преди тя да е оповестена. За основните функции в екранизацията се спрягат актрисата Мелиса Беноист (позната от сериала „ Супергърл “) и чаровникът Сам Хюган (известен от хитовия сериал „ Друговремец ").

 книга ИК " Кръгозор "
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР