Всички обичаме да си похапваме различни видове паста – спагети,

...
Всички обичаме да си похапваме различни видове паста – спагети,
Коментари Харесай

Варили сте грешно спагетите досега! Ето как трябва...

Всички обичаме да си похапваме разнообразни типове паста – спагети, макарони и какви ли още не тестени изкушения. Често обаче ги заобикаляме, тъй като си мислим, че са прекомерно калорични и ще навредят на фигурата ни. Истината е, че множеството калории, които одобряваме, когато си похапваме паста, идват от соса, с който я вършим.
Ако желаете да хапвате по-често спагети и да не пълнеете от тях, просто внимавайте с какъв сос ги приготвяте. Всички кетчупи или лютеници съдържат доста захар. Ако пък решите да си ги извършите със сметана, рискувате да приемете прекомерно доста мазнини. Затова, в случай че желаете пастата ви да е хем вкусна, хем здравословна, използвайте повече натурални артикули. Можете да вземем за пример сами да си извършите доматен сос от същински домати, в които няма да има добавена от производителите захар.
 Най-вкусните спагети, с които ще смаете даже най-капризните посетители Най-вкусните спагети, с които ще смаете даже най-капризните посетители
Тази рецепта е относително лесна, само че извънредно ефектна, а в допълнение с отлично вино розе обезпечено че ще смае всички на трапезат...
При варенето на паста има някои тънкости, които е добре да знаете, в случай че желаете да станете майстори и постоянно е доста вкусно. Ето защо би трябвало да внимавате, когато си вършиме спагети или различен тип паста вкъщи:
1. Не ги преварявайте – най-голямата неточност, която домакините вършат, когато готвят спагети, е да си преварят. Пастата постоянно би трябвало да е алденте, което значи, че не би трябвало да разварена или мека, а леко твърда по средата. Ще видите, че по този начин е доста по-вкусна и ще започнете да я вършиме по този метод.
2. Сипете малко олио или зехтин във водата – постоянно добавяйте лой, когато варите спагетите, тъй че по-късно, когато ги извадите и изцедите от водата, те да не слепнат. Особено значимо е да вършиме това, когато не слагате соса непосредствено, а оставите спагетите без нищо – по този начин сигурно няма да се слепят и да се наложи да вършиме нова порция паста.
3. Слагайте повече вода – доста домакини вършат грешката да варят огромно количество паста в малко вода. За да сте сигурни, че водата е задоволително, ви би трябвало към литър вода на всеки 100 грама паста.
 Вкусни и лесни спагети карбонара Вкусни и лесни спагети карбонара
Работният ден е отминал, а вие се прибирате у дома и сте изгладнели. Рецептата, която ще ви предложим в този момент е отличен вид за бърза ве...
4. Сипвайте студена вода най-после – постоянно, когато махнете спагетите от котлона, сипете студена вода, с цел да спрете процеса на готвене и да сте сигурни, че няма да се сварят още, до момента в който ги изцедите.
 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР