Всички новозеландци трябва да чувстват политиката като свой дом, това

...
Всички новозеландци трябва да чувстват политиката като свой дом, това
Коментари Харесай

Бившият премиер на Нова Зеландия направи последното си обръщение пред парламента на страната

Всички новозеландци би трябвало да усещат политиката като собствен дом, това сподели някогашният премиерна тихоокеанската островна държава  Джасинда Ардърн в последното си послание пред Народното събрание, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Ардърн благодари на фамилията си, на политическата си партия и на поддръжниците си. Тя се отдръпна от поста на министър-председател през януари, като съобщи, че " няма повече сили " да управлява страната.

Звездата на Ардърн изгря на международната политическа сцена през 2017 година, когато на 37-годишна възраст тя стана най-младата жена в света, ръководеща държавно управление. Ардърн в допълнение притегли интернационално внимание, когато взе бебето си на среща на Организация на обединените нации. Въпреки известността си в международен мащаб, високите цени, възходящата престъпност и противоречивите промени в региона на водоснабдяването и селското стопанство в Нова Зеландия се отразиха отрицателно на поддръжката към нея.

Като началник на лявоцентристката Лейбъристка партия на Нова Зеландия, в продължение на пет години Ардърн беше на власт, когато новозеландците се сблъскаха с редица провокации, от изригнал вулкан, през терористично нахлуване до през пандемия. Страната бе тежко белязана от терористичния акт в Крайстчърч, в който починаха 51 мюсюлмани. " Техните истории и лица остават запечатани в съзнанието ми и евентуално ще останат вечно ", сподели Ардърн през днешния ден пред Народното събрание.

Ардърн идва от семейство на татко служител на реда и майка шеф на учебен стол. Тя съобщи, че желае кариерата ѝ да въодушеви и други младежи да заемат висши постове.

Новият министър-председател Крис Хипкинс назначи Ардърн през вчерашния ден на неплатена служба за битка с онлайн екстремизма в организация, основана след нападението в Крайстчърч. Бившият министър председател съобщи, че чака с неспокойствие да стартира работата си новата позиция.

Ардърн получи похвали от целия политически набор в страната поради оправянето с коронавирус пандемията, което съгласно нея е било " мъчно тестване ". Нова Зеландия вкара едни от най-стриктните антиковидни ограничения в международен мащаб, само че също по този начин страната регистрира най-малкото смъртни случаи от ковид в света.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР