Всички нови сгради трябва да бъдат въглеродно неутрални считано от

...
Всички нови сгради трябва да бъдат въглеродно неутрални считано от
Коментари Харесай

ЕК: Всички нови сгради трябва да са въглеродно неутрални от 2030 година

Всички нови здания би трябвало да бъдат въглеродно неутрални считано от 2030 година. Новите обществени здания пък би трябвало да дават отговор на това условие още от 2027 година. Това планува предложение на Европейската комисия, което цели намаляването на въглеродния отпечатък в границите на Европейския съюз, оповестяват от пресцентъра на институцията.

Предложената регулация планува всички нови здания да използват ниско равнище на сила, да бъдат захранвани от възобновими енергийни източници, да не отделят нездравословни излъчвания от изкопаеми горива и да показват в документ за енергийна успеваемост своя капацитет по отношение на световното стопляне въз основа на излъчванията, които ще отделят през целия си витален цикъл.
Новите жилища понижават
Новите жилища понижават през третото тримесечие на тази година, сочат педварителните данни на Националния статистически институт. Новоп...
Прочети повече
От позиция на реновирането на към този момент съществуващи здания, ще се ползва нов стандарт за минимална енергийна успеваемост, който планува най-лошо представящия се 15% от сградния фонд на всяка страна членка на Европейски Съюз да увеличи оценката си по документа си за енергийна успеваемост от " G " до най-малко " F " до 2027 година за здания, които не са жилищни и до 2030 година за жилищните здания.

Предложенията на Европейска комисия са част от Зелената договорка, като задачата е до 2050 година целият сграден фонд на Европейски Съюз да бъде колкото се може повече въглеродно безпристрастен.

„ Сградите са най-големият консуматор на сила в Европа, употребявайки 40% от нашата сила и създавайки 36% от нашите излъчвания на парникови газове. Това е по този начин, тъй като множеството здания в Европейски Съюз не са енергийно ефикасни и към момента се зареждат най-вече от изкопаеми горива. Трябва незабавно да създадем нещо по въпроса, защото над 85% от днешните здания към момента ще стоят през 2050 година, когато Европа би трябвало да бъде климатично неутрална. ", показва еврокомисарят по енергетика Кадри Симпсън.

" Подобряването на нашите домове също е ефикасен отговор на високите цени на силата – най-лошо представящите се здания в Европейски Съюз употребяват неведнъж повече сила от новите или вярно реновирани. И постоянно най-уязвимите са тези, които живеят в минимум (енергийно) ефикасни домове, защото се борят да заплащат сметките. Обновяването понижава както енергийния отпечатък на постройките, по този начин и енергийните разноски за семействата, като в същото време подтиква икономическата интензивност и основаването на работни места. ", прибавя Симпсън.
Песимистични упования в строителството, търговията и услугите
Песимистични оценки и упования в строителството, търговията на дребно и бранша на услугите натиснаха надолу общия индикатор на бизнес...
Прочети повече
Още от ИКОНОМИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР