Всички ние вярваме, че образованието е ключът към успеха и

...
Всички ние вярваме, че образованието е ключът към успеха и
Коментари Харесай

Кое е общото между тези милиардери?


Всички ние имаме вяра, че образованието е ключът към триумфа и първата стъпка към благосъстоянието. Но от време на време практическите умения и способността да „ хванеш вълната “ на време са доста по-важни от дипломата.

Ще ви разкажем за хората, които неналичието на обучение не е спънка и макар нея са натрупали милиарди долари.

Ричард Брансън

Образование: незавършил гимназия

Бъдещият създател на Вирджиния Рекърдс, съгласно самия него, се е затруднявал да учи, по тази причина напуснал гимназия на 16 години и отпътувал за Лондон.

Първият му бизнес план бил списание, и на 17 години Брансън към този момент бил основал първата си благотворителна организация. Днес той освен има записваща компания, само че и цяла авиолиния.

Ингвар Кампард

Образование: Гимназия

Компанията, позната по целия свят през днешния ден като ИКЕА, е основана от Ингвар Кампард, когато той бил на 17 години.

Бъдещият милиардер страдал от дислексия и това затруднявало ученето му, по тази причина и в никакъв случай не влезнал в университет.

Хенри Форд

Образование: Гимназия

Младият Хенри Форд не харесвал ученето в религиозното учебно заведение. Всъщност единствената му пристрастеност била другите механизми. На 16 години Хенри избягал от у дома и отишъл в Детроит, където почнал работа като помощник монтьор.

Майкъл С. Дел

Образование: 1 година в университет

Майкъл Дел, създателят на Дел Технолъджис, спечелил първата си заплата на 12 като продавал абонаменти за локален вестник.

Докато учил, Дел основал първата си компютърна компания PC's Limited. Той напуснал университета, когато бил на 19.

Бил Гейтс

Образование: 2 години в университет

Бил Гейтс има тапия от Харвад, макар че милиардерът я получил през 2007 по решение на администрацията в Харвард, която желала да му се отплати за това, което направил за университета. Гейтс учил в университета единствено 2 години преди да бъде изключен.

Джон Рокфелер

Образование: 3-месечен курс за счетоводители

Джон Рокфелер, един от най-богатите хора в историята, спечелил първия си $ на 7. Когато станал на 13 почнал да дава пари на заем на другари. След като приключил учебно заведение, Джон влезнал в лицей, само че скоро по-късно го напуснал.

Амансио Ортега

Образование: Незавършил гимназия

Амансио Ортега, създателят и притежател на магазините Зара, напуснал учебно заведение, когато бил на 13 и почнал да работи като снабдител на магазин за облекла.

Ортега отворил първия си магазин през 1975 година. Днес Индитекс Груп, която има Зара, работи из целия свят, а нейният притежател е измежду най-богатите хора в света.

Марк Зукърбърг

Образование: 2 години в университет

Марк Зукърбърг е най-младият милиардер в листата. Въпреки че е бил студент в Харвард, той не е получил тапия, тъй като бил прекомерно ангажиран със основаването на обществена мрежа. Между другото, той е учил логика на психиката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР