Всички ние, включително и президентът, и изпълнителната власт, сме в

...
Всички ние, включително и президентът, и изпълнителната власт, сме в
Коментари Харесай

Кирил Петков: Всички ние сме в отбора на България

Всички ние, в това число и президентът, и изпълнителната власт, сме в тима на България. Това съобщи пред публицисти в Народното събрание министър председателят Кирил Петков, по повод обръщението на президента Румен Радев, който дружно с Илияна Йотова по-рано през днешния ден поставиха клетва. 

" Да, в един тим сме, в тима на България сме, доста бих се радвал той да бъде също толкоз сериозен към изпълнителната власт ", добави Петков. По думите му, точно това е силата на разделянето на управляващите. 

" Всеки един от нас може да прави неточности и всеки един от нас може да получава спомагателни препоръки. Много бих се радвал, той да бъде сериозен към нашите политики, нашите дейности, да имаме взаимовръзка, когато приказваме пред външния свят да приказваме на един език ", сподели Петков.

Относно излизането на ПГ ГЕРБ-СДС от пленарна зала, Петков разяснява като: " липса на парламентарна просвета ".

Той разяснява, че Конституцията ще бъде една огромна тематика в идващите месеци, тъй като би трябвало да има ремонти. Като образец Кирил Петков засяга ролята на основния прокурор. " Аз имам вяра, че в България не би трябвало да има човек, над който е единствено Господ. Не би трябвало да има такава институция, където да няма опцията някой да управлява ", разяснява той.

Препотвърждаваме съществуващата позиция и я надграждаме, регистрира Петков по отношение на визитата си в Македония. " Аз направих тъкмо това. Мисля, че доста хора през вчерашния ден с ревнивост видяха нещо, което ние постигнахме с първия ход - да получим тази първа нота ", разяснява министър председателят. 

По думите му, срещата е била градивна. Вчера беше голям триумф това, което направихме, добави Петков. Относно " фашисткия режим ", Петков уточни, че това са тематики, които историческата комисия би трябвало доста ясно да разиска. " Тези работни групи ще обсъдят и част от историята, в която е имало фашистки режим в цяла Европа, и по какъв начин това е повлияло на територията на Република Северна Македония ", съобщи той. 

Съдебната система не работи - това за мен е най-големият проблем, разяснява Петков и добави, че това е задача номер едно.

Като триумф той регистрира дейностите на ДАНС по отношение на Сотир Цацаров и отнетия достъп до класифицирана информация.

Относно раздадените в Национална агенция за приходите 32 млн.лв. бонуси, Петков съобщи, че те са към Министерство на финансите. Той обаче поздрави Национална агенция за приходите за събраните доходи, положителната работа на организацията предходната година.

Той заяви, че към момента нямат претенденти от " Продължаваме Промяната " за началник на КЕВР, само че се водели диалози. Петков уточни, че за тях е приоритет законът за промени на КПКОНПИ. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР