„Всички ние трябва да се борим срещу неформалната икономика, защото

...
„Всички ние трябва да се борим срещу неформалната икономика, защото
Коментари Харесай

Виолета Комитова: Сивата икономика вреди на всички

„ Всички ние би трябвало да се борим против неофициалната стопанска система, тъй като тя изкривява пазара, пречи на действителната конкуренция и на бизнеса, който съблюдава разпоредбите, не заобикаля закона, заплаща налози и дава своя принос за развиване на обществото. И аз се боря за стопанска система " на ярко ", тъй като сивата стопанска система пречи и ощетява всички - и постройките, и пътната инфраструктура. Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството арх. Виолета Комитова на церемонията по връчване на годишните награди " Икономика на ярко " за 2020 година Конкурсът е годишен и се провежда от Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) и Национален център „ Икономика на ярко “.

Министър Комитова връчи огромната премия в категорията „ Журналист или медия с максимален принос за образуване на непоносимост към сивия бранш “ на формалната гала. Носител на наградата стана Диана Янкулова - водеща на предаването „ Неделя 150 “. С грамоти бяха отличени всички номинирани за премията - Милослав Йосифов от електронния вестник „ Икономически живот “, проверяващият публицист на БТВ Мария Цънцарова и Богдана Лазарова - създател и продуцент на предаването на Българска национална телевизия „ Следите остават “.

„ Трудно е да се борите против мутри и „ сива стопанска система “, само че това е задача към всички - и към политиците, и към медиите “, обърна се към публицистите министър Комитова. Тя акцентира, че медиите имат голяма роля и отговорност в този развой, тъй като могат да насочат погледа на обществото към неприятните стопански практики. Сивата стопанска система е щета за жителите, тъй като посредством работа „ на мрачно “ се отклоняват средства, които би трябвало да се употребяват за възстановяване на качеството на живот “, сподели още тя. Министър Комитова пожела на всички представители на четвъртата власт храброст, героизъм и да не се отхвърлят пред компликациите, тъй като това е работа в интерес на цялото общество.

Ежегодният конкурс се стреми да открои стимулиращи образци за триумфи в битката с неофициалната стопанска система и да отличи водещи институции и персони с дейна позиция и принос в ограничението на сивата стопанска система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР