Всички ние сме избрани с гласовете на българските граждани.Всички ние

...
Всички ние сме избрани с гласовете на българските граждани.Всички ние
Коментари Харесай

ПП: Време е разговорът за политика да се превърне в разговор за спазени обещания

Всички ние сме определени с гласовете на българските жители.

Всички ние преди изборите дадохме дума да решим проблемите на хората. И да стартираме да градим още веднъж тази България, за която мечтаем. Всяка партия посредством своите платформи, стратегии, визии, и действителни благоприятни условия.

В този парламент „ Продължаваме промяната “ ще възобнови работата си оттова, откъдето беше спряна – този път като градивна и предвидима съпротива. Ще се водим от два елементарни правилото:

1) да оправдаем доверието на нашите гласоподаватели, като осъществим своите предизборни обещания

и

2) да работим за решаването на същинските им проблеми.

Нашите предизборни обещания са в четири области и без значение дали ние или някой различен предложи тези политики, ние ще ги подкрепим.

В сферата на подкрепяне на конкурентоспособността на българския бизнес:
Ще настояваме нито един налог да не бъде нараснал.Ще настояваме бюджетният недостиг да е стеснен до 3%.Ще настояваме за таван на цените на тока от 250 лева./Мвч, което значи, че ще следим да няма корупционни течове в енергетиката.Ще работим и за таван на цената на газа.Ще подкрепим прагът за регистрация по Данък добавена стойност да се усили още един път и да доближи 160,000 лева
В сферата на обществената политика и приходите:
Ще предложим нарастване на пенсиите с 20%, с цел да може приходите на възрастните хора да продължат да изпреварват инфлацията.Ще подкрепим минималната работна заплата да доближи 50% от междинната работна заплата или 860 лева.Ще подкрепим нова формулировка за енергийна беднотия и две цени за ток, газ, вода, парно – на база на консумация.Ще предложим повдигане на данъчния заем за младите фамилии с 50%.Ще продължим политиката учителските заплати да бъдат 125% от междинната работна заплата.Ще настояваме минималната работна заплата на всички лекари да бъде 2000 лева, а на медицинските сестри – 1500 лева.Ще настояваме програмата за следучилищни занятия за спорт и изкуства да продължи.
В сферата на битката с корупцията:
Ще внесем още веднъж законопроекта за антикорупционна комисия с проверяващи функционалности.Ще работим, с цел да ускорим внасянето на законопроекта за следствие на основния прокурор от самостоятелен арбитър.
В сферата на външната политика:
Ще продължим работата, която започнахме, за влизане на България в Шенген.Ще продължим стъпките за влизане на България в Еврозоната от 2024 година.Ще работим България да е почитан и равнопоставен член на Европейския съюз и НАТО. Политиката на сферите на въздействие би трябвало да остане в предишното. Границите на всяко суверенна страна са неприкосновени. Заедно с останалия либерален свят призоваваме Русия да приключи противозаконната окупация на Украйна, с цел да се възвърне мира в Европа.
В дебатите с нашите сътрудници в Народното събрание ще следим за праволинейност и поредност в техните изявления и дейности.

За всички в залата, които се назовават евроатлантици, желая да напомня, че няма по какъв начин да си евроатлантик, в случай че не уважаваш върховенството на закона, не държиш на работеща, реформирана правосъдна система, и не отстояваш премахването на корупцията по всички етажи на властта.  Заплахата от войната в Украйна не би трябвало да притъпява потребността от правда в България.

А всички депутати в този парламент, които милеят за България, желая да попитам: когато се движите по бул. „ Граф Игнатиев “, и след това минете по бул. „ Дондуков “, и продължите по бул. „ Цар Освободител “, и забележите от дясно улица „ Московска “, и огледате храм-паметник Александър Невски и стигнете до паметника на руската войска, какъв брой монументи на български царе видяхте? Забелязахте ли, да вземем за пример в центъра на София, монумент на Цар Борис I или монумент на Цар Симеон като знак на великата българска страна по време на златния ни век?

Време е да спрем псевдонационализма, който се шири в България, а действително прокарва непознати ползи. Време е да оценим смисъла на корените на българската история, просвета и обичаи. И в тази полемика ще бъдем градивни – по какъв начин да създадем по този начин, че нашите деца да се гордеят с предците ни, които са построили и запазили България самостоятелна. Сами. Без помощ от Големия Брат. И макар Великите сили.

Ние добре знаем каква е фантазията на българите отвън тази постройка. Хората желаят работеща здравна система, учебни заведения, които да образоват децата ни без потребност от частни уроци. Хората чакат българските и международните компании да развиват своя бизнес в България като обезпечават високи работни заплати. Българите упорстват за работеща правосъдна система, която да подсигурява правдивост – не изборно, а за всички. Настояват за почтени пенсии. За качествени пътища, за които най-сетне да спрем да се чудим за какво не са подготвени след милиарди изхарчени средства. Да запазим природата, да развиваме българското земеделие и туризъм.

Решаването на тези проблеми е ключ към преодоляването и на демографската рецесия – кой би напуснал такава изменена България? Защо българските фамилии да не могат да отглеждат умерено повече от две деца, когато приходите и средата го разрешават?

Ние знаем, че България може да се трансформира в това кътче в Европа, което дава опция за същински първокласен живот на всеки жител.

Какво ни е пречило през всички тези години да реализираме това?

Отговорът се крие в нарушаването на двата правилото, с които започнах.  И по тази причина ще ги повторя:

1) да оправдаем доверието на нашите гласоподаватели, като осъществим своите предизборни обещания

и

2) да работим за решаването на същинските им проблеми.

Така че ние ще сме градивен сътрудник по всички гореописани политики и ще подкрепим всяко решение, което имаме вяра, че ще приближи България към реализирането на своя капацитет. Но гневно ще подлагаме на критика всеки, който реши да сложи своя интерес пред този на българските жители. И ще посочваме всеки опит за корист с публичния запас.

Ние имаме вяра, че съединението прави силата. Но обединяване е допустимо единствено с хора, които с дейностите си в предишното и с желанията си в сегашното демонстрират, че са подготвени да платят персонална цена за това нашата обща българска фантазия да не остане единствено фантазия, а да се трансформира в действителност. Вместо безпринципната диалогичност ние избираме да сме коректив, с действителните дейности и решения. Време е да сложим точка на безкрайния политически преход. Време е диалогът за политика да се трансформира в диалог за спазени обещания. Време е за обединяване в името на българските жители, НО въз основата на кардинални решения, а не въз основата на подмолни сделки и частни ползи.

Ние ще сме поредни и няма да предадем доверието на тези половин милион българи, които гласоподаваха да продължим смяната.

Благодаря Ви.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР