Всички ние живеем в свят, който е пронизан от най-различни

...
Всички ние живеем в свят, който е пронизан от най-различни
Коментари Харесай

Ето как се получава електрическа енергия от 5G излъчването

Всички ние живеем в свят, който е пронизан от най-различни. Част от тях, като да вземем за пример LTE и Wi-Fi използваме за продан на данни. От друга страна стандартът Qi разказва безконтактното прекачване на сила. Не бива да забравяме и NFC технологията, която дава опция за безконтактно разплащане.

Принципът за приемане на електрическа сила от излъчването на най-различните безжични мрежи напълно не е нова, само че може да изведе тази концепция на ново равнище. Това е допустимо, тъй като mmWare диапазона на 5G мрежите обезпечава продан на данните със скорост до няколко гигабита в секунда и дава опция за приемане на неголямо количество електрическа сила.

От mmWare диапазона с периодичност над 24 GHz се заинтересуваха учените от софтуерния институт на Джорджия. С помощта на 3D принтер те разпечатаха специфична антена, която работи с радиоизлъчване с периодичност към 28 GHz. Антената има разклонена клетъчна конструкция, с помощта на което нейният КПД за приемане на електрическа сила от въздуха е задоволително висок.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР