Всички ние имаме правото да живеем по-добър живот. Безценно е,

...
Всички ние имаме правото да живеем по-добър живот. Безценно е,
Коментари Харесай

Кметът на Баните Павлин Белчев: Планината ни е дала уроци, а дедите ни са завещали борбеност

Всички ние имаме правото да живеем по-добър живот. Безценно е, когато е на мястото, в което сме родени и отгледани. Там, където нашите родители и близки са оставили своите дълбоки следи. Там, където спомените от скъпото ни детство постоянно оживяват. Там, където ние и нашите деца желаеме да оставим и своите дири. Вярвам и съм сигурен, че всички за това мечтаем, тъй като бащиният дом и родният край са това, което е в сърцата ни, което е в мислите ни, без значение в коя част на света се намираме, съобщи в послание към своите съграждани новият кмет на Баните Павлин Белчев във връзка празника на общината и минералната вода.

Той е безапелационен, че община Баните има своето бъдеще. „ Затова нашите общи старания във времето, в което живеем, могат и би трябвало да бъдат ориентирани към развиването на образа на общината ни. Трябва да продължим да работим за нейното одобряване на локално и  европейско равнище като място за различен туризъм, като естествена дестинация с неповторими естествени условия, като капиталов район с удобни запаси. Постигнатото досега може единствено да ни окуражи да надграждаме и да продължаваме да работим интензивно “, споделя Белчев.
Той се обърна особено към младежите, избрали родния край за собствен дом:

„ Знам, че това е отговорно и мъчно решение. Знам, че е не лека задача, само че съм сигурен, че всички обитаеми места в общината ни ще не престават да основават можещи и знаещи хора, готови за провокациите на актуалния свят. Всички вие сте отгледани и възпитани от почтени хора, които знаят цената на своите старания и труд, само че и не не помнят цената на тези качества, които остават скъпи във времето.
Родопчанинът е прочут със своите качества, със своя дух. Ние сме сърцати хора и това ни прави можещи и проспериращи, адаптивни и устойчиви при всевъзможни условия. Планината ни е дала не малко уроци, а дедите ни са завещали тази борбеност, закодирана в гените ни. Искрено имам вяра във волята и опциите на всеки един от вас - че дружно ще успеем да се преборим с провокациите на днешния ден, тъй като в община Баните живеят упорити и смели хора “.
В обръщението си към тези, които не живеят към този момент в общината кметът сподели следното:

„ Знам, че вие също милеете за община Баните. Не забравяйте, че няма по-добра реклама за Баните от хората, които обичат своето отечество. Гордейте се! Разказвайте и канете своите другари и познати в този ъгъл от нашата Родина! Давайте своята най-голяма рекомендация и не оставайте бездушни към всички тези, които го подлагат на критика! Общината и хората в нея имат потребност от почтено отношение и почитание и всички ние сме длъжни да ги пазим и браним с делата и с думите си “.
Белчев пожела на всички да са здрави и мощни в мислите и дейностите си.

„ Във времена, в които се борим за живота си, е значимо да бъдем единни и да се поддържаме. Да мислим за всички ни като за цяло. Нека грижата, силата и обичта ни работят за общото ни бъдеще, за сплотена общественост и нови хрумвания, които да осъществяваме. Поздравявам всички, които обичат общината ни и със своята отдаденост, труд и позитивизъм способстват за нейното по-добро бъдеще. Община Баните се нуждае от мощния ни дух и нашите почтени решения. И не тъй като е наша, а тъй като ние сме част от нея! “, акцентира още кметът.  

Снощи в Баните се състоя и тържествена заря инспекция с присъединяване на 101-ви Алпийски полк по случай Деня на българската войска.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР